Thermografie monument Olde Vechte in Ommen

Thermografie monument pand in Ommen

Energiekeurplus deed onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing in het monument Olde Vechte in Ommen. Het grote monumentale pand heeft onder meer 16 slaapkamers, een grote eetzaal en een eigen bos. Het gebouw ligt in het Vechtdal in de provincie Overijssel en stamt uit het jaar 1849. Het is eigendom van de Olde Vechte Foundation en wordt gebruikt als accommodatie voor de verhuur aan groepen tot 48 personen.

Thermografisch onderzoek monumentaal pand

In opdracht van de Olde Vechte Fundation deden wij onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing met gebruik van thermografie. Het ging bij het onderzoek vooral om de mogelijkheden om op de grote post van ruimteverwarming te besparen. Een thermografisch onderzoek is hiervoor bij een groot monument veruit de meest geschikte methode methode. Tijdens een thermografie inspectie kan Energiekeurplus bij grote monumentale gebouwen snel in beeld brengen waar de mogelijkheden voor, vaak forse kostenbesparingen te vinden zijn.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat naast Ommen uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Gerelateerd