Neuwe woonruimte Singelpassage Assen

Energielabel winkel singelpassage assenSingelpassage Assen

In Assen bestaat een grote vraag naar (huur)woningen en de gemeente bekijkt nu waar bestaande kantoor- en winkelruimte in woonruimte veranderd kan worden. Een aantal winkel- en bedrijfspanden aan de Singelpassage in Assen komt hiervoor in aanmerking. De bedrijfspanden zullen op korte termijn worden aangekocht door vastgoedontwikkelaar David Maas. De gemeente is met Maas in gesprek over de mogelijkheid om nieuwe woonruimte in de Singelpassage te creëren.

Nieuwe woonruimte in Singelpassage

Het gaat om leegstaande winkelpanden en bedrijfsruimtes van ten Hoor, die de winkels wel wil verkopen aan Maas. De gemeente Assen speelt geen rol in de transactie zelf, maar heeft wel een rol als het gaat om een wijziging van het bestemmingsplan van bedrijfsruimte naar woonruimte. Energiekeurplus voorziet de panden voor de overdracht van een verplicht energielabel.

Projectontwikkelaar David Maas zet stevig in op de woningmarkt in Assen, hij ging onlangs al aan de slag met de Abel Tasmanflat. Ook dit voormalige kantoorgebouw wordt omgebouwd tot een complex met 90 appartementen. Daarnaast zullen binnenkort door Maas nog eens 40 appartementen in een voormalig kantoorpand aan de Kloekhorststraat gerealiseerd worden.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerd: