Thermografisch onderzoek bij Accare in Emmen

Thermografisch onderzoek Accare Emmen

Energiekeurplus deed thermografisch onderzoek bij het gebouw van Accare in Emmen. In de polikliniek biedt Accare zorg aan kinderen en jongeren met psychische problemen zoals ADHD, en angstproblemen. Bij het personeel spelen klachten over de verwarming en het binnenklimaat. Op diverse plaatsen is het te warm terwijl het elders juist tocht. Energiekeurplus werd gevraagd de oorzaak van deze problemen te achterhalen.

Thermografie bij pand Accare

Het pand van Accare aan de Minister Kanstraat in Emmen werd gebouwd in de jaren 80 en wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Tijdens het thermografisch onderzoek viel het op dat er op vele plaatsen radiatoren en straalkachels waren bijgeplaatst om het warm te kunnen houden. Ook bleken er grote vochtproblemen bij de gevels te zijn. Door de oorzaken van de vochtproblemen te verhelpen, kierdichting aan te brengen zullen de tochtklachten worden verholpen. Wanneer er verder wordt gekozen voor het inregelen van de vloerverwarming en het aanbrengen van extra isolatie kan er in combinatie met een andere warmtebron een een forse besparing op de energiekosten worden behaald.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat naast Emmen uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Nieuwsberichten

Gerelateerd