Lekdetectie onderzoek rijksmonument Groningen

Lekdetectie onderzoek Groningen

In opdracht van Schove Verhuur B.V. voerde Energiekeurplus een lekdetectie onderzoek uit bij een monumentaal pand aan het Lopendediep 8 in het centrum van Groningen. Het betreft een Rijksmonument waar het Museumhuis Groningen is gevestigd. Het Museumhuis Groningen maakt deel uit van Erfgoedpartners, dit is een kennis- en adviescentrum voor beheerders van cultureel erfgoed in de provincie Groningen.

Lekkage en vochtproblemen

In het pand van het Museumhuis Groningen speelden ernstige klachten over lekkages, vochtproblemen, schimmel, natte vloerbedekking, afbladderende verf en loskomend pleisterwerk. De meeste overlast was aan de achterzijde van het pand op de begane grond. Eerder werden alle afvoeren al uitgebreid door een rioolreiningsbedrijf met een camera geïnspecteerd. Helaas bleven de oorzaken van de problemen destijds onopgelost.

Lekdetectie onderzoek

De oorzaken van lekkage zijn vaak moeilijk te achterhalen. Op de plaats waar de gevolgen zichtbaar zijn is zelden de oorzaak van de ellende te vinden. Om de werkelijke oorzaak van een lekkage te achterhalen zijn kennis en een integrale aanpak nodig. Energiekeurplus deed een lekdetectie onderzoek met diverse vochtmeters, binnenklimaat meetapparatuur, een tuinslang en leidingwater. De oorzaak van de vochtproblemen bleek uiteindelijk zo’n 10 meter hoger bij de schoorsteen te vinden te zijn.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek- & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de partner van gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie – ITC level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Nieuwsberichten

Gerelateerd