Energiebesparing

Energiebesparing Groningen

Energiebesparing in Groningen begint met een energieadvies van Energiekeurplus. Wij geven energieadvies op basis van onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Energiekeurplus is internationaal erkend, ITC Level 3 gecertificeerd in thermografie. Bij ons onderzoek maken wij gebruik van de modernste apparatuur. Hiermee brengen wij alle verbetermogelijkheden zoals isolatiegebreken, luchtlekken, inefficiënte installaties haarscherp in beeld.

Energie besparen door isolatie en kierdichting

De kosten van energie rijzen de pan uit, en maken een groot deel van je totale maandelijkse lasten uit. Energiebesparing door het aanbrengen van isolatie, maar vooral van kierdichting van is veruit de meest rendabele investering die je kunt doen. Want ze leveren je niet alleen comfortverbetering, maar de kosten van het aanbrengen van kierdichting en isolatie heb je vaak binnen de kortste keren terugverdiend. Dus laat eerst de kierdichting en isolatie van je huis controleren en verbeteren en daarna maak je elke maand winst.

Andere energiebesparende maatregelen

Na het aanbrengen van kierdichting en isolatie kun je natuurlijk ook nog op allerlei andere manieren energie besparen, bijvoorbeeld door nieuwe kozijnen en isolatieglas te laten plaatsen. Verder kun je ook veel energie besparen door je bestaande verwarmingsinstallatie waterzijdig te laten inregelen, of door over te stappen op een warmtepomp. Zeker wanneer hierbij gebruik maakt van lage vloerverwarming en de energie van je eigen zonnepanelen.

Zelf energie opwekken

Naast energiebesparing kun je met zonnepanelen of een zonneboiler zelf duurzame energie opwekken. De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren sterk gedaald. Bovendien kun je als particulier de Btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dus dit scheelt maar liefst 21% op de aanschafkosten van zonnepanelen. Waardoor het nog interessanter wordt om te besparen door het opwekken van je eigen zonne-energie.

Energiebesparing in scholen en bedrijven

Scholen, bedrijven en instellingen kunnen meestal heel veel besparen op verlichting.
Maar met energiezuinige verlichting bespaar je niet alleen veel energie. Bovendien draagt de juiste verlichting bij aan een gezond binnenklimaat. Het is gezond en werkt bovendien prestatie verhogend. Zodat vermoeidheid, verzuim en zelfs depressies kunnen met de juiste verlichting worden voorkomen.

Wie energie bespaart heeft de toekomst

Energie besparen doe je niet alleen voor je portemonnee, maar energiebesparing is leuk. Het werkt daarom vaak aanstekelijk in straten, buurten en dorpen. Bovendien is energiebesparing goed voor het milieu doordat je minder van het broeikasgas CO2 uitstoot. Dus help je de opwarming van de aarde tegen te gaan en een gezondere wereld aan je kinderen achter te laten.

Meer weten over energiebesparing?

Wil je ook meer grip op je energiekosten? Heb je last van tochtklachten in huis, wil je overstappen op een warmtepomp, of wil je weten waar bij jou in huis het laag hangende fruit te vinden is? Vraag dan een energieadvies of een thermografie inspectie aan.

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 3 minuten