Energiebesparing in Groningen

Energiebesparing Groningen

Energiebesparing in Groningen begint met een energieadvies van Energiekeurplus.
Wij geven energieadvies op basis van onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Energiekeurplus is internationaal erkend, ITC Level 3 gecertificeerd in thermografie. Bij ons onderzoek maken wij gebruik van de modernste apparatuur. Hiermee brengen wij alle verbetermogelijkheden in een gebouw, zoals isolatiegebreken, luchtlekken, ineffici├źnte installaties haarscherp in beeld.

Energie besparen met isolatie

De energiekosten zijn decennia lang gestegen, en maken inmiddels een groot deel uit van de totale maandelijkse lasten. Energiebesparing door het aanbrengen van kierdichting en isolatie van is de meest rendabele investering die je kunt doen! De kosten van het aanbrengen van isolatie heb je vaak al in een paar jaar terug verdiend, vanaf dat moment maak je elke maand winst!

Meer energiebesparende maatregelen

Naast isoleren kun je ook energie besparen door het aanbrengen van isolatieglas of door een energie zuinige CV-ketel te laten plaatsen. Ook bestaan er minder bekende manieren waarmee je veel energie kunt besparen. Zoals bijvoorbeeld door het plaatsen van een warmtepomp of het optimaal inregelen van je bestaande verwarmingsinstallatie. Bovendien kun je tochtklachten voorkomen en veel op je kosten voor verwarming besparen door het laten opsporen en afdichten dichten van alle naden en kieren in huis.

Zelf energie opwekken

Naast energiebesparing kun je met zonnepanelen of een zonneboiler zelf duurzame energie opwekken. De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren sterk gedaald. Bovendien kun je als particulier de Btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt 21% op de aanschafkosten van zonnepanelen. Hierdoor wordt het nog interessanter om te besparen door het opwekken van je eigen zonne-energie.

Energiebesparing in scholen en bedrijven

Scholen, bedrijven en instellingen kunnen meestal veel besparen op verlichting.
Met energiezuinige verlichting bespaar je niet alleen veel energie. De juiste verlichting draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het is gezond en werkt bovendien prestatieverhogend. Vermoeidheid, verzuim en zelfs depressies kunnen met de juiste verlichting worden voorkomen.

Wie energie bespaart heeft de toekomst

Energie besparen doe je niet alleen voor je portemonnee, energiebesparing is leuk. Het werkt vaak aanstekelijk in straten, buurten en dorpen. Bovendien is het goed voor het milieu doordat je minder van het broeikasgas CO2 uitstoot. Je helpt de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dus door energie te besparen help je ook je kinderen, door een gezondere wereld aan ze achter te laten.

Meer weten over energiebesparing?

Wil je grip op je energiekosten? Wil je weten waar voor jou de grootste energiebesparing te halen valt en welke investering dit met zich mee brengt? Vraag dan een energieadvies of een thermografie inspectie aan bij Energiekeurplus.

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 2 minuten