Thermografie bij OBS De Twa Fisken in Grou

Thermografie bij basisschool in Grou

In opdracht van Stichting Proloog deed Energiekeurplus thermografisch onderzoek in het schoolgebouw van OBS De Twa Fisken in Grou. Het gebouw van de brede school werd gebouwd in 2013 en zou dan ook goed geïsoleerd, comfortabel en energiezuinig moeten zijn. Maar de reden van het onderzoek zijn de hoog oplopende temperaturen in combinatie met de kou & tochtklachten die ’s winters in de hoeklokalen spelen. Om na te gaan of er wellicht isolatiegebreken aan de deze problemen ten grondslag liggen werd ons gevraagd een onderzoek uit te voeren met gebruik van thermografie.

Binnenklimaat problemen bij scholen

Uit onze ervaring blijkt dat er in veel scholen binnenklimaat problemen spelen. Vaak is het er te warm of juist te koud. Soms als gevolg van een verkeerde temperatuurverdeling. Verder spelen in scholen vaak tochtklachten als gevolg van luchtlekken. Bijvoorbeeld bij ramen, kozijnen en dakaansluitingen. Ten slotte blijkt het in scholen lastig te zijn om voldoende te ventileren. Daardoor krijgen leerlingen last van sufheid, concentratieproblemen en hoofdpijn. Ze vertonen vaak onrustig en vervelend gedrag als gevolg van een te hoge concentratie CO2 in de lucht. Omdat CO2 zwaarder is dan lucht zakt het naar beneden en stapelt zich vervolgens op. Kinderen, die kleiner zijn dan volwassenen ervaren daarom eerder klachten dan de leraren. Omdat zij langer zijn kunnen zij nog frisse lucht inademen terwijl de kinderen al in de vervuilde lucht “kopje onder zijn gegaan”.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoortest – SKH Level 3 – en ultrasoon inspecties. Ons werkgebied bestaat naast Grou uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Gerelateerd

Nieuwsberichten