Thermografie scan

Thermografie scan

Bij een thermografie scan of thermografisch onderzoek maken wij gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Een warmtebeeldcamera is in staat om warmte te meten en om te zetten in beeld. Een groot voordeel van thermografie is het onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk maakt. Zo is precies te zien waar in een woning of gebouw warmte verloren gaat door luchtlekken of koudebruggen en waar lekkages te vinden zijn of waar schimmelgroei kan plaatsvinden.

Thermografie

Energiekeurplus heeft een uitstekend opgeleide en zeer ervaren thermograaf. Hij is ITC Level 3 gecertificeerd, heeft een ruime ervaring en is onder meer gespecialiseerd in bouwkundge inspecties en gebouw thermografie. Bovendien zijn wij zijn in het bezit van geavanceerde warmtebeeld camera’s. Waarmee we bouwkundig onderzoek naar warmteverlies, waterlekkages, bouwfouten en isolatieproblemen doen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Toepassingen van thermografie

Een thermografie scan kan in veel gevallen uitkomst bieden, het kan helpen bij het oplossen van vele van klachten zoals: isolatiegebreken, schimmelvorming, vochtproblemen, lekkage en tochtklachten. Ook maakt Energiekeurplus gebruik van thermografie voor de controle van isolatie en bij het opsporen van lekken in vloerverwarming systemen en platte daken. Thermografie is een snelle, niet destructieve onderzoeksmethode en kan hoge kosten helpen voorkomen!

Omstandigheden voor thermografie

Een onderzoek naar warmteverlies en isolatiegebreken met gebruik van thermografie vereist speciale weersomstandigheden. Ten eerste is het belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat de zon, harde regen en wind geen verstoringen geven tijdens een thermografische scan. Vandaar dat wij onze inspecties in het algemeen uitvoeren bij koele rustige weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak maken voor een thermografie scan

Wil je een thermografie scan laten uitvoeren voor een woning of een bedrijfsgebouw? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor thermografie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen thermografische scan

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie inspectie:

 • Stel de buren van de scan op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie scan moet worden afgebroken.
 • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
 • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
 • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
 • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
 • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Voordelen van thermografie scan:

 • Snel
 • Kostenbesparend
 • Onafhankelijk onderzoek
 • Uitgebreide woning opname
 • Heldere rapportages

De kosten voor een thermografie scan van een woning zijn vanaf €350. Voor een scan van een bedrijfspand of van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat. Ons werkgebied bestaat uit de provincie Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor thermografie scans van grotere gebouwen en inspecties in de industrie zijn wij landelijk actief.

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 3 minuten