Thermografie scan

Bij een thermografie scan of een warmtescan maken wij gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Zo’n camera kan warmte meten en omzetten in warmtebeelden. Een groot voordeel van thermografie is het onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk maakt. Zo kunnen wij precies laten zien waar warmte verloren gaat door isolatiegebreken of koudebruggen en waar schimmelgroei kan plaatsvinden.

Thermografie expert

Energiekeurplus heeft een uitstekend opgeleide, zeer ervaren thermograaf. Hij is ITC Level 3 gecertificeerd, en heeft ruim 15 jaar ervaring. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in energieadvies, bouwkundige inspecties en gebouw thermografie. Bovendien zijn wij zijn in het bezit van geavanceerde warmtebeeld camera’s. Waarmee we bouwkundig onderzoek naar warmtelekken, vochtproblemen, waterlekkages, bouwfouten en isolatieproblemen doen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Toepassingen van thermografie

Thermografie kan in veel gevallen uitkomst bieden. Een warmtescan kan helpen bij het oplossen van van klachten zoals isolatiegebreken, schimmelvorming, vochtproblemen en lekkages. Ook voor de controle van isolatie en bij het opsporen van lekken in vloerverwarming systemen en platte daken maken wij gebruik van thermografie. Maar wil je gebruik maken van een warmtescan? Vraag dan altijd om de certificering van de thermograaf. Een warmtescan wordt namelijk helaas vaak uitgevoerd door personen zonder enige opleiding of ervaring. Meestal maken zij hierbij gebruik van een goedkope warmtebeeldcamera’s die niet voor het doel geschikt zijn. Vandaar dat het belangrijk is om te vragen om een certificering.

Omstandigheden voor thermografie of warmtescan

Een onderzoek naar warmteverlies en isolatiegebreken met gebruik van thermografie vereist speciale weersomstandigheden. Ten eerste is het belangrijk is dat er tijdens een warmtescan voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat de zon, harde regen en wind geen verstoringen geven tijdens een thermografische scan. Vandaar dat wij onze inspecties in het algemeen uitvoeren bij koele rustige weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak maken voor een warmtescan

Wil je een thermografie scan laten uitvoeren voor een woning of een bedrijfsgebouw door een betrouwbaar bedrijf? Maak dan gebruik van onze kennis en ervaring en neem op tijd contact op. Wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor thermografie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen voor een warmtescan

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie inspectie of een warmtescan:

 • Stel de buren van de warmtescan op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie scan moet worden afgebroken.
 • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
 • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
 • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
 • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
 • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Voordelen van thermografie:

 • Snel
 • Kostenbesparend
 • Onafhankelijk onderzoek
 • Uitgebreide woning opname
 • Heldere rapportages

De kosten voor een thermografie scan van een woning zijn vanaf €395. Voor een warmtescan van een bedrijfspand of van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat. Ons werkgebied bestaat uit de provincie Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor thermografie scans van grotere gebouwen en inspecties in de industrie zijn wij landelijk actief.