Isolatie controle

Isolatie controle thermografie Isolatie controle

Is je woning wel geïsoleerd maar heb je toch een hoge energierekening? Heb je een kil, tochtig huis waar het niet echt lekker warm wil worden? Misschien spelen er zelfs vocht- of schimmelproblemen? Laat dan een isolatie controle uitvoeren. Isolatieproblemen kunnen vele oorzaken hebben maar na het stellen van de juiste diagnose is er vaak een passende oplossing voor.

Isolatie controle met thermografie

Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn de kosten voor het verwarmen van gebouwen enorm gestegen. Rond 1975 is men in Nederland nieuwbouw beginnen te isoleren. De kwaliteit en de wijze van aanbrengen van de isolatie uit de jaren van 1975 tot 1985 laat echter vaak te wensen over. Energiekeurplus kan de kwaliteit van isolatie controleren met gebruik van thermografie.

Controle van naisolatie

Woningen met een bouwjaar vóór 1974 zijn oorspronkelijk zelden van isolatie voorzien. Maar door de stijgende kosten voor verwarming zijn veel van deze woningen inmiddels na geïsoleerd. Helaas zijn hierbij in de beginjaren veel fouten gemaakt en is er isolatie gebruikt dat hiervoor, qua materiaaleigenschappen niet geschikt is.

Vaak is voor het isoleren van spouwmuren gebruik gemaakt van UF schuim. Dit materiaal heeft de vervelende eigenschap dat het na een jaar of 15 vergaat. Hierdoor ontstaan na verloop van tijd toenemende problemen zoals kou, tochtklachten en schimmel. Een ander veel gebruikt materiaal zijn steenwolvlokken. Een nadeel hiervan is dat het vocht kan opneemt, zijn isolatiewaarde verliest en uitzakt.

Uitgezakte, vergane of ontbrekende isolatie wordt met thermografie en endoscopie zichtbaar gemaakt. Energiekeurplus kan in veel gevallen adviseren over herstelmogelijkheden. Indien gewenst verzorgen we een vrijblijvende offerte voor het verhelpen van isolatieproblemen.

Isolatie controle bij nieuwbouw

Ook bij nieuwbouw woningen spelen vaak isolatieproblemen. Bij houtskeletbouw woningen met een flink pakket isolatie in de gevel verschijnen winters dan plotseling vochtplekken op de buitenmuren. De oorzaak hiervan is te vinden in bouwfouten zoals slechte detaillering, plaatselijk ontbrekende isolatie of een niet doorgetrokken dampremmer.

Dergelijke fouten hebben grote gevolgen, door damptransport hopen grote hoeveelheden vocht zich in constructies op. Dit kan tot tot veel schade leiden! Energiekeurplus bepaalt met gebruik van thermografie en Blowerdoor op welke plaatsen isolatiefouten te vinden zijn. Onze bevindingen leggen wij vast in een helder rapport zodat ze hersteld kunnen worden.

De kosten voor een isolatie controle met gebruik van thermografie zijn vanaf €250 voor een woonhuis, wanneer wij ook gebruik maken van een Bowerdoor zijn de kosten vanaf €349. Voor een isolatie controle van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat! Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Ja, ik wil graag een isolatie controle aanvragen!

Datum 19 maart 2017 Energiekeurplus