Thermografisch onderzoek tochtklachten bij uitbouw

Thermografisch onderzoek en blowerdoortest Zuidwolde

Om de oorzaak van tochtklachten te achterhalen deed Energiekeurplus een thermografisch onderzoek bij een nieuwe uitbouw in Zuidwolde, Drenthe. Bij de woning werden recent een doorbraak in de voorgevel en in de rechtergevel gemaakt. Vervolgens is hier een uitbouw met daarin een nieuwe keuken tegenaan geplaatst. Maar helaas hebben de bewoners daarvan vanwege kou en tochtklachten nog nauwelijks gebruik kunnen maken.

Blowerdoortest en thermografie bij tochtklachten

Om de oorzaak van de kou en tochtklachten in de nieuwe uitbouw te achterhalen hebben wij naast thermografie gebruik gemaakt van Blowerdoor, en kunstmatige rook. Tijdens de blowerdoortest hebben we eerst het huis in onderdruk en daarna in overdruk gebracht. Tijdens onderdruk was met thermografie duidelijk te zien dat er via de spotjes en kieren koude lucht de keuken binnenkwam. Vervolgens brachten het huis tijdens een rookproef in overdruk. De kunstmatige rook die we in de aanbouw los lieten zagen we aan buitenzijde tevoorschijn komen en vertelde ons waar openstaande naden en kieren te vinden waren.

Tocht in huis na plaatsen uitbouw of dakkapel

In de praktijk merken wij tijdens een blowerdoortest vaak problemen op die ontstaan na het plaatsen van een nieuwe uitbouw of van een dakkapel. Er wordt een doorbraak gemaakt in de gevel of in het dak van de bestaande woning. En vervolgens wordt hier een uitbouw of dakkapel tegenaan geplaatst. Vaak is het nieuwe gedeelte wel van goede kwaliteit, maar de aansluitingen op de oorspronkelijke woning vertonen vaak nog allerlei naden en kieren. Ook kan het voorkomen dat de oorspronkelijke isolatie bij de werkzaamheden ongemerkt schade oploopt. Hierdoor kunnen grote problemen met het binnenklimaat zoals tochtklachten, condensatie en schimmel ontstaan.

Onderzoek met blowerdoor en thermografie in Zuidwolde en omstreken

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij de specialist van Noord-Nederland in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Behalve Zuidwolde bestaat ons werkgebied uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Gerelateerd

Nieuwsberichten