Blowerdoor bij nieuwe aanbouw in Hattem

Blowerdoortest bij aanbouw in Hattem

Energiekeurplus deed een luchtdichtheidstest bij de nieuwe aanbouw van een woning in Hattem. Bij deze blowerdoortest maakten wij gebruik van thermografie en kunstmatige rook voor het opsporen van naden en kieren. Wij voerden het onderzoek bij woning uit tijdens de ruwbouwfase, meteen na het aanbrengen van de deuren en de kozijnen. Dit maakt het mogelijk om de aangetroffen problemen zoals naden en kieren zonder hoge kosten te laten herstellen. In een later stadium is herstel van luchtlekken vanwege het noodzakelijke breekwerk een kostbare zaak.

Blowerdoortest Hattem

Tijdens ons onderzoek in Hattem met Blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook bleek dat er nog veel aan de kierdichting van de aanbouw te verbeteren viel. Met name bij de aansluitingen van het dak en van de vloeren op de gevels viel tijdens onderdruk veel infiltratie waar te nemen. Tijdens de blowerdoortest zijn de luchtlekken die wij opspoorden meteen voor een groot deel afgedicht door een specialist in kierdichting uit Duitsland. Dit leidde tot een aanzienlijke verbetering van het uiteindelijke testresultaat.

Blowerdoortest tijdens ruwbouw

Luchtlekken veroorzaken veel geluidsoverlast, warmteverlies, tochtklachten en schade door interne condensatie. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk een luchtdichtheidtest met een Blowerdoor uit te laten voeren om deze problemen te vermijden. Bij voorkeur direct na het wind en waterdicht maken van een gebouw. De aangetroffen naden en kieren kunnen in de ruwbouwfase nog tegen lage kosten hersteld worden. Op een later moment blijft het herstel vaak achterweg vanwege de hoge kosten dat het dan met zich meebrengt.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Nieuwsberichten

 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen
  In opdracht van Snijders Bouw BV voerde Energiekeurplus een geslaagde Passiefhuis test uit bij een woning in Weiteveen in de gemeente Emmen
 • Tocht onderzoek bij ABV Haukes in Nijmegen
  Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten op de werkvloer bij ABV Haukes Bodembescherming in Nijmegen.
 • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
  Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.

Gerelateerd