Lekdetectie met rook bij aanbouw in Groningen

Lekkage bij aanbouw in Groningen

Bij een woning in de wijk Lewenborg, in de stad Groningen voerden wij een lekdetectie onderzoek uit. Kort geleden was er achter het huis een nieuwe aanbouw geplaatst. Sindsdien zijn er problemen met waterlekkage langs de muren wanneer het regent. Bovendien spelen er sinds de verbouwing ook tochtklachten in huis. Om de oorzaken van deze waterlekkages en tochtklachten op te sporen maakten wij bij ons onderzoek gebruik van een blowerdoor, thermografie, kunstmatige rook en van de tuinslang.

Lekdetectie onderzoek

Tijdens een waterdichtheidstest konden we als met zekerheid vaststellen dat de aansluitingen van de aanbouw op de woning niet overal voldoende waterdicht waren. Om zeker te zijn dat we geen andere oorzaken van de lekkages over het hoofd zouden zien hebben wij vervolgens bij ons onderzoek gebruik gemaakt van een blowerdoor en een rookproef met kunstmatige rook.

Blowerdoor en rookproef

Tijdens een test met de blowerdoor hebben we het huis in overdruk gebracht. Door daarnaast gebruik te maken van kunstmatige rook hebben we nog een andere oorzaak van de waterlekkage kunnen opsporen. Bovendien vonden wij tijdens de rookproef ook de luchtlekken die verantwoordelijk waren voor de tochtklachten in de aanbouw van het huis.

Tochtklachten en lekkage in aanbouw

Het plaatsen van een aanbouw is een prima oplossing om extra leefruimte te creëren. Maar helaas ontstaan er na de bouw vaak problemen zoals lekkages, koude trek en tochtklachten in huis. De oorzaken hiervoor zijn vaak moeilijk te achterhalen. Vaak blijf je als eigenaar dan ook met de problemen achter. Maar met gebruik van technieken zoals Blowerdoor, kunstmatige rook en thermografie legt Energiekeurplus de vinger op de zere plek.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk adviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Gerelateerd