Thermografie De Paasweide Appingedam

Thermografie inspectie woonzorgcentrum De Paasweide in Appingedam

Thermografie De Paasweide Appingedam

Energiekeurplus deed een thermografie inspectie bij woonzorgcentrum “De Paasweide” in Appingedam. De inspectie was onderdeel van een meer uitgebreid onderzoek dat als doel heeft de mogelijkheden voor energiebesparing bij een mogelijke renovatie van het gebouw van Woonzorg Nederland in beeld te brengen.

Woonzorgcentrum De Paasweide

Woonzorgcentrum De Paasweide van Woonzorg Nederland is een complex van 168 zelfstandige woningen gelegen in een groene omgeving vlakbij het centrum van Appingedam. Het woonzorgcomplex is gebouwd in het jaar 1985 en bestaat gedeeltelijk uit hoogbouw en uit laagbouw.

Mogelijkheden voor energiebesparing

Aan de isolatie van de schil van het gebouw valt veel te verbeteren. Het voldoet helaas niet meer aan de huidige normen. Tijdens de thermografie inspectie bleek er relatief veel warmteverlies plaats te vinden. Met name bij de uitkragende betonnen verdiepingsvloeren en de balkons van de hoogbouw zijn er aanzienlijke koudebruggen. Daarnaast spelen er ook vochtproblemen bij de gevels van de woningen in het complex.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie,  thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerd: