Energiescan

Energiescan; blowerdoor & thermografie

Om een compleet beeld van het warmteverlies, de mogelijkheden voor energiebesparing en van duurzame energie in je woning te geven heeft Energiekeurplus de energiescan met blowerdoor & thermografie ontwikkeld. Naast een thermografie inspectie tijdens een blowerdoortest verzorgen wij een scan van de aanwezige installaties voor verwarming, warm tapwater en ventilatie. Bovendien brengen wij tijdens dit onderzoek de mogelijkheden voor het gebruik van duurzame energie in kaart.

Energiescan toont alle kansen voor energiebesparing in huis

Energiekeurplus brengt met gebruik van blowerdoor & thermografie tijdens een scan naden & kieren, koudebruggen en isolatieproblemen in jouw woning haarscherp beeld. In een helder adviesrapport wordt kostbaar warmteverlies door luchtlekken en het verlies ten gevolge van slechte of ontbrekende isolatie beschreven. Daarnaast worden de mogelijkheden voor energiebesparing voor wat betreft de aanwezige installaties voor verwarming, warm tapwater en ventilatie benoemd. En ook geven we bij deze energiescan aan welke mogelijkheden er zijn voor het opwekken van duurzame energie.

Afspraak maken?

Wil je de mogelijkheden voor energiebesparing in huis goed in beeld laten brengen door een Level 3 gecertificeerd expert? Maak dan een afspraak voor een energiescan met gebruik van blowerdoor & thermografie. En neem op tijd contact op met Energiekeurplus; voor deze energiescan zijn namelijk specifieke weersomstandigheden noodzakelijk. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een scan nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen energiescan

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die je dient te treffen vóór de aanvang van een energiescan van je woning met blowerdoor & thermografie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie en energiescan moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.
  • Maak de haard of houtkachel schoon en sluit de klep van het rookgaskanaal.

Voordelen

De kosten van een scan met blowerdoor & thermografie voor een woning zijn vanaf €395. Voor een scan van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat. Energiekeurplus is ITC Level 3 gecertificeerd en werkt in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor thermografisch onderzoek of een blowerdoortest bij grote gebouwen zijn wij landelijk inzetbaar.

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 3 minuten