Thermografie en EnergiescanEnergiescan met thermografie

Om een compleet beeld van het warmteverlies, de mogelijkheden voor energiebesparing en van duurzame energie in een woning te geven heeft Energiekeurplus de thermografie en energiescan ontwikkeld. Naast een thermografie inspectie verzorgen wij een scan van de aanwezige installaties voor verwarming, warm tapwater en ventilatie. Bovendien brengen we de mogelijkheden voor duurzame energie in kaart.

Scan voor energiebesparing & duurzame energie

Energiekeurplus brengt met gebruik van thermografie tijdens een scan eventuele luchtlekken, koudebruggen en isolatieproblemen duidelijk in beeld. In een helder adviesrapport wordt kostbaar warmteverlies door naden & kieren en het verlies ten gevolge van slechte of ontbrekende isolatie beschreven. Daarnaast worden punt voor punt de mogelijkheden voor energiebesparing voor wat betreft de aanwezige installaties voor verwarming, warm tapwater en ventilatie benoemd. En ook geven we bij een energiescan aan welke mogelijkheden er zijn voor het opwekken van duurzame energie.

Afspraak maken voor een scan?

Wil je de mogelijkheden voor energiebesparing thuis in beeld laten brengen? Maak dan een afspraak voor een energiescan met thermografie. En neem op tijd contact op met Energiekeurplus; voor een thermografie scan zijn namelijk specifieke weersomstandigheden noodzakelijk. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een scan nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen energiescan

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die je dient te treffen vóór de aanvang van een Energiescan met thermografie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie en energiescan moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Voordelen thermografie en energiescan

De kosten van een thermografie en energiescan voor een woonhuis zijn vanaf €350. Voor de scan van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat. Energiekeurplus is ITC Level 3 gecertificeerd en werkt in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor thermografisch onderzoek bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Ja, ik wil graag een energiescan met thermografie laten uitvoeren!

Energiescan
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.