Gebouw thermografie

Energiekeurplus is specialist in gebouw thermografieGebouw thermografie voorkomt kosten

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaken van energieverlies bij woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. Omdat de prijzen van energie in Nederland steeds verder stijgen kan een thermografische inspectie van een woning of bedrijfsgebouw zich dan ook snel terug verdienen.

Gebouw thermografie toont gezondheidsrisico’s

Slechte isolatie en warmtelekken veroorzaken bovendien een oncomfortabel, vaak zelfs ongezond binnenklimaat. Door warmtelekken en isolatieproblemen krijgen tocht, vocht en schimmels vrij spel. Zij kunnen een bedreiging vormen voor de gezondheid van de bewoners of werknemers. Met gebruik van thermografie is aan te tonen op welke plaatsen het risico op vochtproblemen door condensatie en schimmelvorming bestaat.

Gebouw thermografie toont warmteverlies

De beste manier om kieren en isolatieproblemen in een gebouw op te sporen is door middel van thermografisch onderzoek. Energiekeurplus brengt door middel van warmtebeelden luchtlekken, koudebruggen en isolatieproblemen duidelijk zichtbaar in beeld. Een warmtebeeldfoto maakt warmteverschillen namelijk goed zichtbaar en hierdoor kunnen veel voor het blote oog onzichtbare problemen duidelijk worden gemaakt. Een thermografisch onderzoek van Energiekeurplus geeft helder inzicht in mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen het binnenklimaat gezond en comfortabel te maken.

Thermografie ter controle van isolatie

Energiekeurplus kan aan de hand van warmtebeelden controleren of de isolatie goed is aangebracht nadat je een woning of bedrijf hebt laten verbouwen of isoleren. Zo zijn mogelijke problemen ten gevolge van koudebruggen door ontbrekende of onnauwkeurig aangebrachte isolatie aan te tonen. Met een helder inspectierapport kan een aannemer precies zien waar problemen zijn aangetroffen zodat deze hersteld kunnen worden voordat er mogelijk schade aan constructies ontstaat.

Voorbereidingen thermografie

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie inspectie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Afspraak maken voor thermografie

Wil je een woning of een bedrijfsgebouw door Energiekeurplus laten onderzoeken? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een thermografische inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

De kosten van een thermografische inspectie voor een woning zijn vanaf €250. Voor de thermografie inspectie van een bedrijfspand of van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een inspectie met gebruik van thermografische inspectie aanvragen!

Datum 19 maart 2017 Energiekeurplus