Leiding

Leiding lekkage opsporen met thermografieLeiding lekkage

Gebarsten leidingen kunnen veel schade en overlast in woningen en gebouwen veroorzaken. De plaats van een lek is meestal niet eenvoudig vast te stellen. Maar het is belangrijk dat een leiding lekkage snel wordt opgespoord om de schade en herstelkosten te beperken. Energiekeurplus is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages met gebruik van thermografie en UV lekdetectie.  Wij kunnen de plaats van een lek snel en efficiënt bepalen.

Thermografie bij leiding lekkage

Hoewel een warmtebeeldcamera geen water of vocht kan registreren is thermografie toch een uitstekende methode om lekkages op te sporen. Natte materialen hebben andere warmtegeleidende eigenschappen dan droge materialen. Door hiervan gebruik te maken zijn er met thermografie afwijkingen in het warmtebeeld waar te nemen op de locatie waar zich veel vocht in een constructie bevindt. Met aanvullend onderzoek zoals vochtmeting of endoscopie kan de locatie van een leiding lekkage nauwkeurig bepaald worden.

Verzekering vergoedt thermografie

Thermografie en UV lekdetectie kunnen de kosten voor het herstellen van een leiding lekkage flink beperken. Een inspectie met een hoogwaardige warmtebeeldcamera kan veel kostbaar breekwerk voorkomen en maakt een plaatselijke reparatie van de lekkage mogelijk. De gevolgschade door een plostelinge breuken in water-, CV-leidingen of in vloerverwarming systemen zijn gedekt door je opstalverzekering. Vandaar dat de verzekering bij leiding lekkage de kosten van lekdetectie met gebruik van thermografie en UV kleurstof meestal vergoedt. Informeer hiernaar bij je verzekeraar!

Lekdetectie rapport

Energiekeurplus levert na thermografie- of een UV inspectie een helder lekdetectie rapport dat door de loodgieter of aannemer gebruikt kan worden voor een reparatie. Bovendien kan de rapportage voor de verzekering worden gebruikt.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & Blowerdoor. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De kosten van het opsporen van een leiding lekkage zijn vanaf €250. Het bedrag is afhankelijk van het de grootte van het gebouw, het soort lekkage en de te gebruiken technieken. Om een offerte voor lekdetectie te kunnen maken is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de problemen die spelen.

Ja, ik wil graag een offerte voor het opsporen van een leiding lekkage aanvragen!

Datum 8 april 2017 Energiekeurplus