Leiding lekkage

Leiding lekkage

Wij brengen leiding lekkages haarscherp in beeld

Leiding inspectie bij lekkage

Lekkende leidingen kunnen veel schade, overlast en gevaar opleveren. In woningen en gebouwen maar zeker ook in de industrie. De exacte locatie van een leiding lekkage is vaak moeilijk vast te stellen. Maar het is wel belangrijk dat leiding lekkages snel worden opgespoord. Zo kunnen gevolgschade, herstelkosten en eventueel gevaar voor de omgeving worden beperkt. Energiekeurplus is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages met gebruik thermografie. Door middel van thermografie kunnen wij de plaats van lekkages snel en nauwkeurig bepalen.

Thermografie bij leiding lekkage

Hoewel een warmtebeeldcamera geen water of vocht registreert is thermografie toch een uitstekende methode om lekkages op te sporen. Natte materialen hebben namelijk andere thermische eigenschappen dan droge materialen. Hiervan maken wij gebruik bij het opsporen van afwijkingen. Zo vinden wij de locatie waar zich vocht in een constructie bevindt snel met gebruik van thermografie.

Verzekering vergoedt thermografie

Thermografie kan de kosten voor het herstellen van een leiding lekkage flink beperken. Een inspectie met een goede warmtebeeldcamera kan namelijk veel kostbaar breekwerk voorkomen. Het maakt plaatselijke reparatie van de lekkage mogelijk. Gevolgschade door een breuken in water-, CV-leidingen of in vloerverwarming systemen worden gedekt door de opstalverzekering. Vandaar dat je verzekering de kosten van lekdetectie met thermografie en UV kleurstof meestal vergoedt. Dus informeer hiernaar bij je verzekeraar!

Leiding lekkage bij stadsverwarming

Ook bij ondergrondse leidingen, van bijvoorbeeld een stadsverwarming netwerk kunnen lekkages voorkomen. Thermografie is de aangewezen methode om dergelijke lekkages op te sporen en in beeld te brengen zodat gericht herstel kan worden uitgevoerd.

Corrosie inspectie

Transportleidingen zijn belangrijk voor het transport van grondstoffen, half fabrikaten en eindproducten in de industrie. Vaak gebruikt men geïsoleerde leidingen om warmteverlies te vermijden en productkwaliteit te waarborgen. Bij deze leidingen bestaat het gevaar van condensatie en corrosie onder het isolatiemateriaal. Dit is voor het oog onzichtbaar en kan leiden tot leiding lekkage, hoge verlies- & herstelkosten en in soms ook voor gevaar voor mens & milieu. Met thermografie kan corrosie onder de isolatie van transport leidingen onder de juiste omstandigheden uitstekend worden opgespoord.

Lekdetectie rapport

Energiekeurplus levert na uitvoering van een thermografisch onderzoek een heldere lekdetectie rapportage. Een loodgieter of aannemer kan vervolgens op basis van dit lekdetectie rapport een gerichte reparatie uitvoeren. 

Voorbeelden van leidinginspecties

Technieken die wij gebruiken bij het opsporen van leiding lekkages

  • Rookproef
  • Thermografie
  • Endoscopie
  • Waterdichtheidstest
  • Geofoon
  • UV kleurdetectie
  • Luchtvochtigheidsmetingen
  • Interne vochtmetingen

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & Blowerdoor. Wij doen onderzoek naar de oorzaken van lekkages, vochtproblemen, geuroverlast en binnenklimaat problemen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Kosten van inspectie bij leidinglekkage

De kosten van het opsporen van een leiding lekkage zijn vanaf €395. Het bedrag is afhankelijk van het de grootte van het gebouw, het soort lekkage en de te gebruiken technieken. Om een offerte voor lekdetectie te kunnen maken is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de problemen die spelen.

Ja, ik wil graag een offerte voor een leiding inspectie aanvragen!

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 4 minuten