Leiding lekkage opsporen met thermografieLeiding inspectie bij lekkage

Gebarsten leidingen veroorzaken veel schade en overlast in woningen, gebouwen en op straat. De locatie van een lek is vaak erg moeilijk vast te stellen. Maar het is wel belangrijk dat een leiding lekkage snel wordt opgespoord. Zo kunnen de schade en herstelkosten worden beperkt. Energiekeurplus is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages met thermografie en UV lekdetectie. Wij kunnen de plaats van lekkages snel en efficiënt bepalen.

Thermografie bij leiding lekkage

Hoewel een warmtebeeldcamera geen water of vocht registreert is thermografie toch een uitstekende methode om lekkages op te sporen. Natte materialen hebben namelijk andere thermische eigenschappen dan droge materialen. Hiervan maken wij gebruik bij het opsporen van afwijkingen. Zo vinden wij de locatie waar zich vocht in een constructie bevindt snel met gebruik van thermografie.

Leiding inspectie bij stadsverwarming

Ook bij ondergrondse leidingen, van bijvoorbeeld een stadsverwarming netwerk kunnen lekkages voorkomen. Thermografie is de aangewezen methode om dergelijke lekken op te sporen en in beeld te brengen zodat zij hersteld kunnen worden.

Verzekering vergoedt thermografie

Thermografie kan de kosten voor het herstellen van een leiding lekkage flink beperken. Een inspectie met een goede warmtebeeldcamera kan namelijk veel kostbaar breekwerk voorkomen. Het maakt plaatselijke reparatie van de lekkage mogelijk. Gevolgschade door een breuken in water-, CV-leidingen of in vloerverwarming systemen worden gedekt door de opstalverzekering. Vandaar dat verzekeringen bij leiding lekkage de kosten van lekdetectie met thermografie en UV kleurstof meestal vergoeden. Dus informeer hiernaar bij je verzekeraar!

Lekdetectie rapport

Energiekeurplus levert na thermografie- of een UV inspectie een helder lekdetectie rapport dat door een loodgieter of aannemer gebruikt kan worden bij de reparatie. Bovendien kan de rapportage voor de verzekering worden gebruikt.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparing, lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & Blowerdoor. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Kosten leiding inspectie bij lekkage

De kosten van het opsporen van een leiding lekkage zijn vanaf €350. Het bedrag is afhankelijk van het de grootte van het gebouw, het soort lekkage en de te gebruiken technieken. Om een offerte voor lekdetectie te kunnen maken is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de problemen die spelen.

Ja, ik wil graag een offerte voor leiding inspectie aanvragen!

Leiding
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.