Energiekeurplus ITC level 2 thermografie gecertificeerd

Geschatte leestijd: 2 minuten

Energiekeurplus ITC Level 2 gecertificeerd

Energiekeurplus is gespecialiseerd in thermografie. Zo hebben wij de Level 1 opleiding en de bouwkundige Level 2 opleiding bij het IRT met succes afgerond. In toenemende mate krijgen wij nu vraag naar inspecties in de industrie en aan elektrische installaties. Om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen volgden wij de cursus elektrische thermografie en de Level 2 thermografie opleiding bij het ITC in Kent, UK.

Thermografie vereist kennis

Thermografie is een specialisme waarmee snel, veilig en contactloos onderzoek wordt gedaan naar gebouwen, installaties, motoren en processen. Op basis van periodieke inspecties wordt preventief en proactief onderhoud verricht. Thermografie is dus veel meer dan het produceren van opvallend gekleurde warmtebeelden. Thermografie is een snel groeiend vakgebied dat vele toepassingen kent. Het vereist daarom een uitgebreide kennis van materialen en natuurwetenschappen zoals thermodynamica.

Het belang van certificering

Het vak thermografie is helaas niet gereguleerd, dus iedereen met een warmtebeeldcamera mag zich thermograaf noemen. Maar het is natuurlijk belangrijk dat een thermograaf over voldoende kennis beschikt. Een verkeerde interpretatie of een foute meting is namelijk snel gemaakt. Een thermograaf met een goede opleiding én kennis van zaken herken je aan zijn certificering. Beschikt hij niet over zo’n certificering dan kun je niet meer van hem verwachten dan leuke gekleurde plaatjes.

Het verschil tussen Level 1 en Level 2

Thermografie kent verschillende niveau’s of levels. Een Level 1 thermograaf beschikt over een basiskennis van thermografie en is in staat om correcte warmtebeelden te maken. Hij is echter niet opgeleid om temperatuur metingen te doen of adviezen geven. Een Level 2 thermograaf als Energiekeurplus heeft bewezen dat hij wel beschikt over de kennis om metingen te verrichten, (herstel)adviezen te geven en prioriteiten te stellen. Ook begeleidt hij Level 1 thermografen bij hun werkzaamheden en kan hij hen helpen bij de aanschaf van onderzoeksapparatuur. 

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek- & adviesbureau voor de zakelijke- en de particuliere markt. Wij zijn de specialist in thermografie (Level 1 en 2) & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerde berichten: