Boete bij ontbreken energielabel bedrijf

Boete bij ontbreken energielabel bedrijfBoete bij ontbreken energielabel

De ILT (inspectie leefomgeving en transport) gaat vanaf mei 2016 over tot het opleggen van een bestuurlijke boete aan bedrijven bij het ontbreken van een verplicht energielabel. Deze bestuurlijke boete voor een bedrijf kan oplopen tot maar liefst €20.250. Bedrijfseigenaren met plannen voor voor de verkoop of te verhuur van een gebouw doen er dus verstandig aan om tijdig een energielabel utiliteit op te laten stellen.

Energielabel utiliteit

Het is bij verkoop, verhuur of bij oplevering van een bedrijf verplicht om een energielabel op te laten stellen. Sinds 1 januari 2015 wordt er op de aanwezigheid van een verplicht energielabel gecontroleerd. De ILT heeft de mogelijkheid om een bestuurlijke boete op te leggen wanneer er niet aan het de registratie van een energielabel wordt voldaan. Tot voor kort werd hier nog geen gebruik van gemaakt, maar dit zal vanaf mei 2016 wel gebeuren. Wanneer een bedrijfsgebouw zonder energielabel wordt verkocht, is dit door het ILT eenvoudig na te gaan. Er bestaat namelijk een koppeling tussen de Kadaster gegevens en de energielabel database van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de zakelijke-en particuliere markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerd: