Energielabel bedrijf

Energielabel bedrijf

Vraag nu een offerte aan voor een energielabel voor je bedrijf

Energielabel bedrijf Groningen

Het energielabel voor een bedrijf deelt bedrijfsgebouwen afhankelijk van hun energiezuinigheid in klassen in. Wij bepalen het energielabel van volgens de NTA 8800 op basis van de gebruiksfunctie en de mate van isolatie van de vloeren, muren, ramen en daken. Ook beoordelen we voor de bepaling van het energielabel van bedrijven naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken.

Verplicht energielabel bedrijf

Een energielabel bedrijf is geldig tot 10 jaar na de opname datum. Het is sinds 1 januari 2008 verplicht bij verhuur en verkoop van een bedrijfsgebouw. Deze verplicht vloeit voort uit Europese regelgeving, de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Sinds 1 januari 2015 is er een flinke sanctie wanneer er bij de overdracht aan de koper of nieuwe huurder geen geldig energielabel beschikbaar is. Een energielabel voor bedrijven mag uitsluitend volgens de NTA 8800 worden opgesteld door een gecertificeerd EP-U adviseur op basis van een gedegen inspectie.

Energielabel C verplicht voor kantoren

De overheid heeft aangekondigd dat een kantoor niet meer mag worden verhuurd of verkocht tenzij het energielabel het beschikt over een energielabel, C of beter. De ING bank heeft hier inmiddels op ingespeeld en financiert kantoren met ingang van 2017 niet meer tenzij zij beschikken over een A, B, of C label. Volgens makelaarsvereniging NVM voldoet de helft van de 67.000 kantoren in Nederland niet aan het minimale energielabel C.

Controle energielabel publiek bedrijfsgebouw

Vanaf 1 juli 2014 is het voor ieder publiek toegankelijk bedrijf met een gebruiksoppervlak groter dan 500 m2 bovendien verplicht om te zijn voorzien van een energielabel, dit label moet op een zichtbare plaats in het bedrijf worden opgehangen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een energielabel, bij niet voldoen aan de verplichting legt zij een boete van maar liefst €20.750 op.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Wil je een bedrijfspand verhuren of verkopen vraag dan op tijd een energielabel aan! Voor het opstellen hiervan zijn er kopieën van bouwtekeningen (plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden) noodzakelijk. Verder is ook belangrijk dat er informatie over de aanwezige installaties wordt verstrekt en dat er bij een opname iemand aanwezig is die aanvullende informatie kan geven.

Wat zijn de kosten van een energielabel voor een bedrijf?

Wil je binnenkort een bedrijf verhuren of verkopen? Voorkom dan het risico op problemen na de overdracht. Vraag daarom tijdig een verplicht energielabel voor je bedrijf aan bij Energiekeurplus. De kosten van een energielabel voor een bedrijf zijn afhankelijk van de grootte en de aanwezigheid van plattegronden en gevelaanzichten. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat!

Enkele recente energielabel opdrachten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de zakelijke- & particuliere markt. Wij zijn gecertificeerd EP-W en EP-U adviseur ;en wij voorzien een woning, winkel, kantoor of bedrijf van een officieel energielabel of een energieadvies. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.