Energielabel bedrijf

Vraag direct een offerte aan

Energielabel bedrijf Groningen

Het energielabel voor een bedrijf deelt bedrijven afhankelijk van hun enerzuinigheid in klassen in. Het energielabel bedrijf wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloeren, muren, ramen en daken. Ook kijken we voor de bepaling van het energielabel van een bedrijf gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken.

Verplicht energielabel utiliteit

Een energielabel bedrijf is geldig tot 10 jaar na de opname datum. Het is sinds 1 januari 2008 verplicht bij verhuur en verkoop van een bedrijfsgebouw. Deze verplicht vloeit voort uit Europese regelgeving, de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Sinds 1 januari 2015 is er een flinke sanctie wanneer er bij de overdracht aan de koper of nieuwe huurder geen geldig energielabel beschikbaar is. Een energielabel voor bedrijven mag uitsluitend worden opgesteld door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Energielabel C verplicht voor kantoren

De overheid heeft aangekondigd dat een kantoor niet meer kan worden verhuurd of verkocht tenzij het energielabel het beschikt over een energielabel, C of beter. De ING bank heeft hier inmiddels op ingespeeld en financiert kantoren met ingang van 2017 niet meer tenzij zij beschikken over een A, B, of C label. Volgens makelaarsvereniging NVM voldoet de helft van de 67.000 kantoren in Nederland niet aan het minimale energielabel C.

Controle energielabel publiek gebouw

Vanaf 1 juli 2014 is het voor ieder publiek toegankelijk bedrijf met een gebruiksoppervlak groter dan 500 m2 bovendien verplicht om te zijn voorzien van een energielabel, dit label moet op een zichtbare plaats in het bedrijf worden opgehangen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een energielabel, bij niet voldoen aan de verplichting legt zij een boete van maar liefst €20.750 op.

Energielabel utiliteit aanvragen

Wil je een bedrijfspand verhuren of verkopen vraag dan op tijd een energielabel aan! Voor het opstellen hiervan zijn er kopieën van bouwtekeningen (plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden) noodzakelijk. Verder is ook belangrijk dat er informatie over de aanwezige installaties wordt verstrekt en dat er bij een opname iemand aanwezig is die aanvullende informatie kan geven.

Voorkom een bestuurlijke boete die kan oplopen tot wel €20.750 en vraag nu een energielabel aan!

Kosten energielabel bedrijf

Wil je binnenkort een bedrijf verhuren of verkopen? Voorkom dan het risico op problemen na de overdracht. Vraag tijdig een verplicht energielabel bedrijf aan bij Energiekeurplus. De kosten van een energielabel voor een bedrijf zijn afhankelijk van de grootte en de aanwezigheid van plattegronden en gevelaanzichten. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat!

Enkele recente energielabel opdrachten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de zakelijke- & particuliere markt. Wij zijn gecertificeerd EPA-U adviseur en voorzien een bedrijf van een officieel energielabel, thermografisch onderzoek of een energieadvies. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.