Blowerdoor & thermografie Appelscha

In Appelscha deed Energiekeurplus onderzoek met Blowerdoor en thermografie

Blowerdoor & thermografie in Appelscha

Energiekeurplus deed onderzoek in een woning in Appelscha met gebruik van Blowerdoor en thermografie om de oorzaken van koude trek en tochtklachten op te sporen. Het huis kreeg in de jaren negentig een nieuw dak en een geïsoleerde uitbouw. Ook de spouwmuren en de vloer van de woning uit de jaren ’60 zijn geïsoleerd. Toch liet het comfort in huis te wensen over.

Blowerdoortest bij tochtklachten in Appelscha

Tijdens een blowerdoortest werd bij onderdruk al snel duidelijk dat er in deze woning wel erg veel infiltratie van koude buitenlucht plaatsvond. De houten vloer van het huis leek goed geïsoleerd met Tonzon thermokussens. Maar op bovenstaande beeld is duidelijk zichtbaar dat koude lucht vanuit de kruipruimte bij werkelijk alle aansluitingen van de vloer op de gevel het huis kan binnenkomen.

Er speelt bij dit huis in Appelscha gelukkig geen probleem met schimmel of zwam in de kruipruimte. Desondanks is het, nog afgezien van de binnenklimaat problemen, voor de gezondheid van de bewoners zeer ongewenst wanneer de leefruimte in rechtstreeks contact staat met de kruipruimte omdat kankerverwekkend radongas ongehinderd het huis kan binnenkomen.

Ook bij de aansluitingen van het dak op de gevels was infiltratie van buitenlucht zichtbaar. De koude buitenlucht kon hierdoor boven de plafonds van de leefruimtes doordringen. Het gevolg, een koud huis met tochtklachten. Gelukkig kan het aanbrengen van kierdichting aan deze oncomfortabele situatie in huis veel veranderen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

Gerelateerd: