Blowerdoortest bij tochtproblemen in Almere

In Almere deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaken tochtproblemen.  De klachten over tocht en koude trek speelden met name in de leefruimtes van de woning. Bij het onderzoek maakten we gebruik van een thermografie tijdens een blowerdoortest. Daarnaast voerden we vochtmetingen uit bij de gevels en de vloer om eventuele andere oorzaken van comfortproblemen in het huis in kaart te brengen.

Blowerdoortest bij tochtklachten

Tijdens een blowerdoortest in verband met tochtproblemen brengen we een woning of een ander gebouw in onderdruk met een grote gekalibreerde ventilator. Deze ventilator, of blowerdoor wordt tijdelijk in een frame in een deuropening geplaatst. Tijdens een blowerdoortest controleren wij met gebruik van een warmtebeeldcamera waar er infiltratie van koude buitenlucht plaatsvindt.

Thermografie

Door middel van thermografie en eventueel ook met gebruik van kunstmatige rook sporen wij naden en kieren op waardoor de tochtproblemen kunnen ontstaan. Vervolgens visualiseren we de koude luchtstromen en leggen dit alles vast in een rapportage. Bovendien geeft Energiekeurplus hierin een helder advies over mogelijkheden om de aangetroffen tochtklachten op te lossen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Gerelateerd