Zonnepanelen

Zonnepanelen GroningenZonnepanelen

Een set zonnepanelen of een PV (photovoltaïsche) installatie zet zonlicht om in elektriciteit. De zonnepanelen verzamelen zonne-energie in de vorm van gelijkstroom. Een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom zodat je de opgewekte zonne-energie in huis kunt gebruiken. Het overschot wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Waaruit bestaat een set zonnepanelen?

Zonnepanelen of PV (photo voltaïsche) panelen bestaan uit zonnecellen. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt gaan de elektronen in de zonnecellen bewegen en ontstaat er gelijkstroom

De omvormer is het hart van de set panelen, hij zet de gelijkstroom, die de PV panelen opwekken, om in wisselstroom. Het is belangrijk dat er tijdens de omzetting zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Het rendement van de omvormer is dus erg belangrijk.

Een teruglevermeter noteert hoeveel kWh je PV panelen produceren en hoeveel stroom je teruglevert aan het net. Je elektriciteitsmeter loopt dus terug wanneer je meer zonne-energie produceert dan je verbruikt.

Zelf zonne-energie opwekken?

Door zelf energie op te wekken kun je flink op je maandelijkse lasten besparen! De prijzen van PV panelen zijn de laatste jaren sterk gedaald en de energieprijzen zijn flink gestegen. Hierdoor heeft een investering in zonne-energie een zeer interessant rendement van wel 7,5 tot 10 procent. Met zonnepanelen kun je flink op je maandlasten besparen. Daarnaast hebben ze ook een positief effect op het energielabel van je woning. Zonne-energie is dus een uitstekend alternatief voor een spaarrekening bij de bank!

Btw op zonnepanelen terugvragen

Wanneer je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op de aanschaf en installatie van deze panelen terugvragen van de Belastingdienst. Deze mogelijkheid is ontstaan na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie en zorgt nu voor een nog hoger rendement op je investering in zonne-energie! 

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.