Wijkbijeenkomst Slim Wonen Grijpskerk

Wijkbijeenkomst Slim Wonen in Grijpskerk

Op woensdag 19 oktober organiseerden Slim Wonen en de gemeente Zuidhorn een wijkbijeenkomst in Grijpskerk. Tijdens deze avond gaven de specialisten van Slim Wonen voorlichting over energiebesparing en duurzame energie. Ook werd een aantal aantrekkelijke subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en een voordelige Duurzaamheidslening van de gemeente Zuidhorn toegelicht.

Thermografie

Energiekeurplus maakte ter voorbereiding van de wijkbijeenkomst warmtebeelden van twee woningen in Grijpskerk. Van een bungalow uit 1977 en van een twee-onder-één-kap uit de jaren ’30. Aan de hand van deze warmtebeelden werd het belang van energiebesparing door middel van isolatie en kierdichting verduidelijkt. Vervolgens gaven de overige ondernemers van Slim Wonen een presentatie over de mogelijkheden van het aanbrengen van onder meer isolatie, kierdichting en isolatieglas. Ook energiebesparing door het gebruik van warmtepompen, vloer- en wand verwarming en het plaatsen van zonnepanelen kwamen aan bod.

Slim Wonen

Slim Wonen is een samenwerkingsverband van 8 ondernemers uit de regio Zuidhorn. Zij zijn gespecialiseerd in de uitvoering van energiebesparende maatregelen en het opwekken van duurzame energie. Het doel van Slim Wonen is zoveel mogelijk woningen in de gemeente Zuidhorn energiezuinig te maken door het aanbieden van een totaalpakket en het ontzorgen van haar klanten. Slim Wonen geeft haar klanten daarom ook altijd voorlichting over voordelige financieringsmogelijkheden en subsidies. 

Energiebesparing

Veel mensen zijn inmiddels al overgegaan tot het plaatsen van zonnepanelen. Maar goed isoleren en het plaatsen van isolatieglas is duidelijk minder populair. Ten onrechte, want een investering in isolatie verdient zichzelf niet alleen snel terug, je krijgt er bovendien veel extra wooncomfort voor terug. Wat veel mensen niet beseffen is dat je alleen al door het opsporen en afdichten van kieren in huis soms maar liefst 30% op je stookkosten kunt besparen!

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerd:

Plaats een reactie