Thermografie mast voor PV- & dakinspecties

Inspectiemast voor thermografie

Energiekeurplus heeft de beschikking over een nieuwe thermografie mast. Deze carbon inspectiemast is uitschuifbaar tot maximaal 13 meter en kan waterpas worden gezet. Wij maken gebruik van de mast voor de inspectie van platte daken inspecties en stadsverwarmingsnetwerken. Daarnaast is onze mast geschikt om de kwaliteit van zonnepanelen te controleren op plaatsen waar dat met een drone niet mogelijk is.

Dak inspecties met drone of thermografie mast

Energiekeurplus maakt gebruik van thermografie om isolatiegebreken en vocht onder de dakbedekking van platte daken als gevolg van condensatie en lekkages op te sporen. Om daarbij efficiënter te werken hebben wij nu, behalve een drone met warmtebeeldcamera nu ook de beschikking over een thermografie mast. Op plaatsen waar niet met een drone mag worden gevlogen voeren wij dak inspecties uit met met onze inspectiemast.

Wat houdt een dakinspectie in?

Een plat dak inspectie met gebruik van thermografie vindt meestal kort na zonsondergang of kort na zonsopkomst plaats. Vanwege de veiligheid zijn daarom normaal altijd twee personen nodig om een dak te betreden. Een groot voordeel van het gebruik van een drone of inspectiemast is dat wij een plat dak vanaf de grond sneller, veiliger, efficiënter en voordeliger op lekkages en isolatiegebreken kunnen inspecteren met gebruik van thermografie.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 –  & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor inspecties bij daken van grotere gebouwen, thermografie bij zonneparken en warmtenetten zijn wij landelijk inzetbaar.

Referenties

Gerelateerd