Thermografie mast voor PV- & dakinspecties

Energiekeurplus maakt gebruik van een thermografie mast bij thermografie bij zonnepanelen

Inspectiemast voor thermografie

Energiekeurplus heeft sindskort de beschikking over een nieuwe thermografie mast. Deze inspectiemast heeft een een stabiele alumunium driepoot die waterpas kan worden gezet. De uitschuifbare carbon inspectiemast heeft een hoogte van maximaal 13 meter. Wij maken hiervan onder meer gebruik bij plat dak inspecties en voor het opsporen van het leiding verloop of lekkages bij stadsverwarmingsnetwerken met gebruik van thermografie. Daarnaast is de  inspectiemast uitermate geschikt om de kwaliteit van zonnepanelen op moeilijk bereikbare plaatsen te controleren.

Dak inspectie met thermografie mast

Energiekeurplus maakt gebruik van thermografie om isolatiegebreken en verborgen vocht als gevolg van condensatie en lekkages bij platte daken op te sporen. Om daarbij efficiënter te kunnen werken hebben wij nu de beschikking over een thermografie mast. Een plat dak inspectie met gebruik van thermografie vindt meestal na zonsondergang plaats. Vanwege de veiligheid zijn altijd twee personen nodig om een dak te betreden. Voordeel van de inspectiemast is dat wij een plat dak nu sneller, efficiënter en voordeliger op lekkages en isolatiegebreken kunnen inspecteren door een warmtebeeldcamera aan de bovenzijde te bevestigen en vanaf de grond te bedienen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 –  & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor inspecties bij daken van grotere gebouwen, thermografie bij zonneparken en warmtenetten zijn wij landelijk inzetbaar.

Referenties

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad