Thermografie mast voor PV- & dakinspecties

Energiekeurplus maakt gebruik van een thermografie mast bij thermografie bij zonnepanelen

Inspectiemast voor thermografie

Energiekeurplus heeft sindskort de beschikking over een nieuwe thermografie mast. Deze inspectiemast heeft een een stabiele alumunium driepoot die waterpas kan worden gezet. De uitschuifbare carbon inspectiemast heeft een hoogte van maximaal 13 meter. Wij maken hiervan onder meer gebruik bij plat dak inspecties en voor het opsporen van het leiding verloop of lekkages bij stadsverwarmingsnetwerken met gebruik van thermografie. Daarnaast is de  inspectiemast uitermate geschikt om de kwaliteit van zonnepanelen op moeilijk bereikbare plaatsen te controleren.

Dak inspectie met thermografie mast

Energiekeurplus maakt gebruik van thermografie om isolatiegebreken en verborgen vocht als gevolg van condensatie en lekkages bij platte daken op te sporen. Om daarbij efficiënter te kunnen werken hebben wij nu de beschikking over een thermografie mast. Een plat dak inspectie met gebruik van thermografie vindt meestal na zonsondergang plaats. Vanwege de veiligheid zijn altijd twee personen nodig om een dak te betreden. Voordeel van de inspectiemast is dat wij een plat dak nu sneller, efficiënter en voordeliger op lekkages en isolatiegebreken kunnen inspecteren door een warmtebeeldcamera aan de bovenzijde te bevestigen en vanaf de grond te bedienen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 –  & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor inspecties bij daken van grotere gebouwen, thermografie bij zonneparken en warmtenetten zijn wij landelijk inzetbaar.

Referenties

  • Thermografie bij zonnepanelen in Arnhem
    In opdracht van Hermans Techniglaz voerden wij een thermografie inspectie uit bij de zonnepanelen van het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem.
  • Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen
    In opdracht van Snijders Bouw BV voerde Energiekeurplus een geslaagde Passiefhuis test uit bij een woning in Weiteveen in de gemeente Emmen
  • Thermografisch onderzoek kerk Boazum
    Wij deden thermografisch onderzoek bij een monumentale kerk in Boazum (Friesland) in verband met de restauratie van een unieke wandschildering.