Voorkom scheuren & dak lekkage met thermografie

Is jouw dak al winterklaar?

Tijdens de nazomer is het voor velen onder ons moeilijk om alvast even stil te staan bij de komende winter. Maar de nazomer, de herfst en ook het voorjaar bieden uitstekende mogelijkheden voor de controle van de kwaliteit en waterdichtheid van platte daken. Laat daarom een dak inspecteren met gebruik van thermografie en zorg je dat het dak weer op tijd klaar is voor zijn taak in de komende koude en natte winterperiode.

Een plat dak heeft het zwaar in de zomer

De zomer is een flinke belasting voor platte daken van woningen en bedrijfsgebouwen. De temperaturen van dakbedekkingsmaterialen kunnen ’s zomers namelijk zeer sterk oplopen. Als gevolg van de combinatie van hoge temperaturen, het uitzetten en krimpen van de materialen en de UV-straling van de zon ontstaan vaak scheuren in het waterdichte systeem.

Voorkom hoge kosten

Wanneer scheuren in een dak onopgemerkt blijven kunnen zij ’s winters lekkages en vorstschade veroorzaken. Door het uitvoeren van een dak inspectie met gebruik van thermografie voor aanvang van de winter kunnen problemen zoals openstaande naden en scheuren in de dakbedekking worden opgespoord. In veel gevallen is het mogelijk om aangetroffen problemen plaatselijk te repareren. Zo kunnen hoge kosten van een volledige vervanging of van grote reparaties worden vermeden.

Omstandigheden voor een dakinspectie

Onder de juiste omstandigheden kan een gecertificeerd thermograaf als Energiekeurplus tijdens een thermografie inspectie verborgen vocht opsporen al ver voordat er lekken in het gebouw zichtbaar zijn. Vooral de nazomer en de herfst bieden in het algemeen goede omstandigheden, zowel voor het uitvoeren van een thermografie inspectie als voor eventuele noodzakelijke reparaties.

Welk dak is geschikt voor thermografie

Een inspectie met gebruik van thermografie kan door Energiekeurplus worden toegepast bij verschillende soorten daken. Maar platte daken en daken met een lichte hellingshoek zijn de beste kandidaten. Vooral wanneer de isolatielaag zich tussen de dakconstructie en de dakbedekking bevindt. Wanneer er grind op de dakbedekking ligt mag dit maximaal 1 cm dik zijn, anders moet het vooraf verwijderd worden.

Voordelen thermografie

 • Snel
 • Voordelig
 • Non destructief
 • Voorkomt hoge kosten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is specialist in blowerdoor & thermografie – ITC level 3 gecertificeerd. De kosten van een thermografie inspectie van een dak van een woning zijn vanaf €395. Voor een inspectie van een bedrijf of een productie faciliteit geven wij graag een offerte op maat. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten

 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
  Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.
 • Voorkom schade bij rieten daken
  Door het ondeskundig aanbrengen van isolatie bij rieten daken kan zich vocht in het riet ophopen. Daardoor kan een rieten dak al binnen een paar jaar totaal zijn verrot.