Thermografie bij woning in Heerenveen

thermografie-heerenveen

Thermografie in Heerenveen

Bij een woning in Heerenveen deed Energiekeurplus thermografisch onderzoek vanwege tochtklachten. Het doel van het thermografisch onderzoek was dan ook om de oorzaken van de tochklachten, koude trek en van een een hoge energierekening te achterhalen met gebruik van thermografie.

Thermografie toont isolatieproblemen

Ondanks de aanwezigheid van bodemisolatie in de kruipruimte blijkt er tijdens de thermografie inspectie veel warmteverlies te zijn bij de aansluitingen van de vloer op de gevel als gevolg van een ongeïsoleerde funderingsmuur.

Verder is met thermografie duidelijk zichtbaar dat op dat er in het verleden een kozijn in de zijgevel verwijderd is en is vervangen door metselwerk. De aangebrachte isolatie blijkt minder goed aan te sluiten dan gewenst is. Tenslotte is te zien dat er bij het aanbrengen van de spouwmuurisolatie in het verleden bepaalde plekken zijn overgeslagen.

Door de isolatieproblemen ontstaan temperatuurverschillen in de woning die luchtbewegingen veroorzaken, dit wordt ervaren als tochtklachten of een koude trek over de vloer.

Thermografie specialist Heerenveen

Energiekeurplus is gespecialiseerd in bouwkundige thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en maakt gebruik van geavanceerde warmtebeeld camera’s. Wij doen hiermee thermografisch onderzoek naar warmteverlies, isolatieproblemen, tochtklachten, schimmelvorming, lekken in vloerverwarmingen en platte daken in Heerenveen. In een helder thermografie rapport doen wij verslag van de aangetroffen problemen.

Omstandigheden bij thermografie

Onderzoek naar tocht en isolatieproblemen in met thermografie vereist specifieke omstandigheden. Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is vereist. Energiekeurplus voert om deze reden inspecties uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor thermografie maken?

Wil je een woning of een bedrijfsgebouw in Heerenveen of omstreken door middel van thermografie laten onderzoeken? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de te onderzoeken problemen door. Zodra de omstandigheden juist zijn voor een thermografisch onderzoek nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

heerenveen | isolatieproblemen | thermografie | tocht | tochtklachten

Gerelateerd: