Thermografie bij woning in Heerenveen

Thermografie in Heerenveen

Bij een woning in Heerenveen deed Energiekeurplus thermografisch onderzoek vanwege tochtklachten en een hoog energieverbruik. Het doel van ons onderzoek was om de oorzaken van de tochtklachten en een koude trek over de vloer van de woonkamer in beeld te brengen. En om zo de oorzaken van het onnodige warmteverlies en een hoge energierekening te achterhalen met gebruik van thermografie.

Thermografie toont isolatieproblemen

Ondanks de aanwezigheid van bodemisolatie is er veel warmteverlies bij de aansluitingen van de vloer op de gevel als gevolg van een ongeïsoleerde funderingsmuur. Daarnaast wordt het met thermografie duidelijk dat op dat er in het verleden een kozijn in de zijgevel verwijderd is. Daarna is de opening opgevuld met metselwerk. De daarbij aangebrachte isolatie blijkt duidelijk minder goed aan te sluiten dan wenselijk is. Ook blijkt dat er bij het aanbrengen van de spouwmuurisolatie in het verleden plekken zijn overgeslagen. Door de isolatiegebreken ontstaan temperatuurverschillen die luchtbewegingen veroorzaken. Dit wordt ervaren als tochtklachten of een koude trek over de vloer.

Thermografie specialist Heerenveen

Energiekeurplus is gespecialiseerd in bouwkundige thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en maakt gebruik van geavanceerde warmtebeeld camera’s. Wij doen daarmee thermografisch onderzoek naar de oorzaken van warmteverlies, isolatiegebreken, tochtklachten, schimmelvorming, lekkages bij vloerverwarming of platte daken in Heerenveen en omgeving. In een helder thermografie rapport doen wij vervolgens verslag van de aangetroffen problemen.

De omstandigheden voor thermografie

Onderzoek naar tocht en isolatieproblemen in met thermografie vereist specifieke omstandigheden. Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is voor de controle van spouwmuurisolatie vereist. Daarom voeren wij thermografie inspecties ter controle van isolatie meestal uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor een thermografie inspectie maken?

Wil je een woning of een bedrijfsgebouw in Heerenveen of omstreken door middel van thermografie laten onderzoeken? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de te onderzoeken problemen door. Zodra de omstandigheden juist zijn voor een thermografisch onderzoek nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Enkele voorbeelden van thermografie in Heerveen en omgeving

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de expert in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

Gerelateerd: