Thermografie bij een woning in Rolde

Thermografie in Rolde

Bij deze woning in Rolde deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaken van comfortproblemen en een hoog gasverbruik met gebruik van thermografie en endoscopie.  Het bleek dat er in het verleden UF-schuim als isolatie in de spouwmuur was aangebracht. De kwaliteit van dit isolatie materiaal kan sterk terug lopen naarmate het veroudert en aan buitenlucht wordt blootgesteld.

Isolatieproblemen bij woning in Rolde

Op de foto is aan het vlekkerige kleurbeeld van de spouwmuur duidelijk te zien dat er bij deze woning isolatieproblemen zijn. Deze problemen zijn het gevolg van verouderd UF schuim. Door de slechte isolatie was er sprake van tochtklachten. Daarom was het alleen met een extra gaskachel warm te krijgen in huis. Het isolatiemateriaal vergaat steeds verder en zo worden de problemen steeds groter.

Controle spouwmuurisolatie

Uit de thermografie inspectie bleek dat de oplossing voor de isolatieproblemen in dit geval moest worden gezocht in het opnieuw isoleren van de spouwmuur met PUR isolatie. Deze vorm van isolatie vult de spouwmuur volledig met een hoogwaardig isolatiemateriaal. Bovendien zorgt het voor een goede kierdichting. Hierdoor wordt de warmte in huis ’s winters goed vastgehouden en blijft het comfortabel warm.

“De isolatie is bij ons nu goed een week terug aangebracht. En jawel, het was direct merkbaar. Na een koude nacht was het in de keuken voor het eerst nog gewoon lekker warm. Dus, goed advies gegeven. Mijn dank!”

– J. Hogenbirk, Rolde

Isolatie via Energiekeurplus

Inmiddels is de spouwmuurisolatie bij deze woning aangebracht via Energiekeurplus en zijn de problemen met kou en tochtklachten in huis verholpen. Dus het wooncomfort is meteen na het aanbrengen van de isolatie aanmerkelijk verbeterd! Vanaf nu wordt hier dan ook maandelijks flink op de gasrekening bespaard!    

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

Gerelateerd: