Binnenklimaat onderzoek Activiteiten Centrum

Binnenklimaat onderzoek in Leeuwarden

Energiekeurplus voerde een binnenklimaat onderzoek uit bij een activiteiten centrum in Leeuwarden. Het doel van ons onderzoek was om de oorzaken van een bedompte lucht en hoofdpijn klachten van de gebruikers te achterhalen. Hierbij maakten wij gebruik van een gekalibreerde IAQ (Indoor Air Quality) meter, ventilatie debiet meter, datalogger en vochtmeters. Daarnaast hebben we door middel van thermografie aanvullend onderzoek naar de oorzaak van de vochtproblemen in het gebouw verricht.

Binnenklimaat onderzoek Activiteiten Centrum

Uit ons binnenklimaat onderzoek bleek de luchtvochtigheid en het CO2 gehalte in de lucht van het activiteiten centrum erg hoog te zijn. Uit metingen over een langere periode bleken de waarden bij de aanwezigheid van groepen zelfs zeer sterk op te lopen. De oorzaak ligt in te weinig mogelijkheden voor voldoende ventilatie. Te veel CO2 in de lucht kan leiden tot concentratieverlies, sufheid en hoofdpijn.

Vochtproblemen Activiteiten Centrum

In de kruipruimte van het gebouw vonden wij de oorzaak van een vochtprobleem dat het binnenklimaat verder verslechterde. Er was een een erg vochtige, ongeventileerde kruipruimte. Door een hoge dampspanning in de kruipruimte kan het vocht zich in de vloer en de gevels ophopen. Met als gevolg een hoge luchtvochtigheid en altijd beslagen ramen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus doet onderzoek naar de kwaliteit van het binnenklimaat in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor een binnenklimaat onderzoek in een kantoor, bedrijfsgebouw, school, kinderdagverblijf of woonhuis geven wij graag een offerte op maat!

Tags:

Gerelateerd: