Thermografie bij de Groenhoek in Driebergen

Thermografie inspectie bij renovatie project de Groenhoek in Driebergen

Thermografie inspectie Groenhoek Driebergen

In opdracht van bouwbedrijf RIZ bouw uit IJsselstein deed Energiekeurplus een thermografie inspectie bij een renovatie project in Driebergen-Rijssen. Het ging om de renovatie van 4 woonblokken met 234 appartementen van woningcorporatie Heuvelrug Wonen aan de Groenhoek in Driebergen. De appartementen werden aan het eind van de jaren 60 gebouwd en de kopgevels zijn in het verleden na-geïsoleerd. De reden van het thermografisch onderzoek was dan ook om vast te stellen of de kwaliteit van de aanwezige spouwmuurisolatie nog wel voldoende was.

De voordelen van thermografie

Met gebruik van thermografie kunnen wij de kwaliteit van isolatie haarscherp in beeld brengen. Aan de hand van warmtebeelden kunnen wij vervolgens bepalen of er een gelijkmatige vulling van de isolatie is, of dat er misschien sprake is van problemen door verzakking van isolatie of vochtproblemen. Op basis van onze conclusies kan een opdrachtgever dus een gefundeerde beslissing nemen over noodzakelijke vervolgstappen. Een belangrijk voordeel van thermografie is dat een inspectie snel & effectief, contactloos en zonder overlast te veroorzaken kan worden uitgevoerd. Vandaar dat bouwbedrijven bij renovaties steeds vaker gebruik maken van onze diensten.

Enkele beelden van onze inspectie in Driebergen

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoortest – SKH Level 3 – en ultrasoon- en drone inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor drone inspecties en thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Tags:

controle | driebergen | groenhoek | isolatie | renovatie | thermografie

Gerelateerd:

Nieuwsberichten:

 • Thermografie bij zonnepanelen in Arnhem
  In opdracht van Hermans Techniglaz voerden wij een thermografie inspectie uit bij de zonnepanelen van het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem.
 • Thermografisch onderzoek kerk Boazum
  Wij deden thermografisch onderzoek bij een monumentale kerk in Boazum (Friesland) in verband met de restauratie van een unieke wandschildering.
 • Thermografie bij Van Hall Larenstein in Velp
  Wij deden onderzoek naar de mogelijkheden voor verduurzaming met gebruik van thermografie bij de vestiging van Van Hall Larenstein in Velp.
 • Thermografie VVE Parkflat 1 Amsterdam
  Energiekeurplus deed onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing bij een flat aan de Jisperveldstraat in in Amsterdam opdracht van VVE Parkflat 1.