Thermografie bij de Groenhoek in Driebergen

Thermografie inspectie Groenhoek Driebergen

In opdracht van bouwbedrijf RIZ bouw uit IJsselstein deed Energiekeurplus een thermografie inspectie bij een renovatie project in Driebergen-Rijssen. Het ging om de renovatie van 4 woonblokken met 234 appartementen van woningcorporatie Heuvelrug Wonen aan de Groenhoek in Driebergen. De appartementen werden aan het eind van de jaren 60 gebouwd en de kopgevels zijn in het verleden na-geïsoleerd. De reden van het thermografisch onderzoek was dan ook om vast te stellen of de kwaliteit van de aanwezige spouwmuurisolatie nog wel voldoende was.

De voordelen van thermografie

Met gebruik van thermografie kunnen wij de kwaliteit van isolatie haarscherp in beeld brengen. Aan de hand van warmtebeelden kunnen wij vervolgens bepalen of er een gelijkmatige vulling van de isolatie is, of dat er misschien sprake is van problemen door verzakking van isolatie of vochtproblemen. Op basis van onze conclusies kan een opdrachtgever dus een gefundeerde beslissing nemen over noodzakelijke vervolgstappen. Een belangrijk voordeel van thermografie is dat een inspectie snel & effectief, contactloos en zonder overlast te veroorzaken kan worden uitgevoerd. Vandaar dat bouwbedrijven bij renovaties steeds vaker gebruik maken van onze diensten.

Enkele beelden van onze inspectie in Driebergen

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoortest – SKH Level 3 – en ultrasoon- en drone inspecties. Naast Driebergen bestaat ons werkgebied uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Utrecht. Voor drone inspecties en thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Nieuwsberichten

Gerelateerd