Luchtdichtheidstest energiezuinige huurwoning Beilen

Luchtdichtheidstest bij energiezuinige woning in Beilen.

Luchtdichtheidstest bij voorbeeldwoning in Beilen

In opdracht van Bouwbedrijf Hilberink uit Nieuw Balinge deed Energiekeurplus een luchtdichtheidstest ter controle van de kierdichting bij een energiezuinig gerenoveerde woning in Beilen. Het gaat om een huurwoning aan de Esweg 87 van wooncorporatie Woonservice die als voorbeeld dient voor het energiezuinig renoveren en gasloos maken van vele andere woningen die in bezit zijn van de wooncorporatie uit Westerbork. Bij de luchtdichtheidtest maakten wij gebruik van een Blowerdoor en een rookgenerator met kunstmatige rook.

Energierenovatie Beilen

In korte tijd werd de huurwoning in Beilen volledig geïsoleerd, kierdicht gemaakt en van een nieuwe, zeer compacte installatie voorzien. Er liggen nu 16 zonnepanelen op het dak en voor de verwarming van het huis wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp en infrarood panelen. Het huis heeft nu dan ook geen gasaansluiting meer nodig. Met gebruik van een warmtepomp kan een gebouw zeer energiezuinig worden verwarmd, mits er gebruik gemaakt wordt van lage temperatuur verwarming én het gebouw goed kierdicht gebouwd is.

Het belang van een luchtdichtheidstest

Wanneer de kierdichting onvoldoende is zal het verbruik van een wamtepomp namelijk flink toenemen. Bovendien ligt het gevaar van tochtklachten op de loer. Het is dan ook belangrijk dat er voor de oplevering een luchtdichtheidstest met gebruik van Blowerdoor en thermografie of kunstmatige rook wordt uitgevoerd als kwaliteitsborging. Zo worden tochtklachten, gebouwschade als gevolg van interne condensatie en een hoge energierekening vermeden.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten:

 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen
  In opdracht van Snijders Bouw BV voerde Energiekeurplus een geslaagde Passiefhuis test uit bij een woning in Weiteveen in de gemeente Emmen
 • Tocht onderzoek bij ABV Haukes in Nijmegen
  Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten op de werkvloer bij ABV Haukes Bodembescherming in Nijmegen.
 • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
  Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.