Ben jij al klaar voor de winterkou?

Woning thermografie of gebouw thermografie

Laat de winter maar komen!

De nachten worden kouder, het blad valt van de bomen en de winter staat weer voor de deur. Voor veel woningeigenaren is het in deze periode de normaalste zaak van de wereld om de buitenkraan af te sluiten, dakgoten te legen en de cv- ketel te laten controleren om zo te voorkomen dat zij plotseling in de kou zitten en voor hoge kosten komen te staan. Dit is natuurlijk een goed begin. Maar in een woning spelen meer factoren die samen het wooncomfort, de hoogte van de energierekening en de onderhoudskosten in de wintermaanden bepalen.

Gebouwprestaties in de winter

Warmteverlies als gevolg van slechte gebouwprestaties in de winter is de belangrijkste oorzaak van onnodig energieverbruik. De gebouwschil dient als bescherming tegen negatieve invloeden van buiten. Een goede gebouwschil is waterdicht, kierdicht en goed geïsoleerd. Een gebouw functioneert als een systeem waarbij de gebouwschil de basis voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is. De kwaliteit ervan bepaalt onder meer de grootte van de verwarmingsinstallatie, het comfort, de hoogte van de energierekening en de onderhoudskosten.

Gedegen onderzoek voorkomt prestatieverlies

Er zijn diverse redenen waarom een gebouw niet (meer) presteert zoals het zou moeten doen. Onder meer als gevolg van bouwfouten, vocht, verwering, veroudering en beschadiging. Voorkom dat je ’s winters van de bank afwaait of voor hoge kosten van onderhoud en verwarming komt te staan. Laat daarom een thermografisch onderzoek uitvoeren door Energiekeurplus. Het aanbreken van de winter is hiervoor een prima moment. Wij zijn expert in thermografie, onderzoek naar isolatiegebreken, tochtklachten en vochtproblemen met gebruik van thermografie en Blowerdoor.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 –  & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Vraag nu een offerte aan!

Heb je last van tochtklachten, vochtproblemen of een hoge energierekening? Vraag dan nu een offerte voor een gedegen onderzoek aan!

Nieuwsberichten

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad