Thermografie bij Erwin & Helga uit Zuidhorn

thermografie inspectie Zuidhorn

Thermografie inspectie Zuidhorn

In een opvallende vrijstaande woning aan de Hooglanden in Zuidhorn woont de familie van der Maesen de Sombreff. Het huis is ontworpen door de Zuidhorner architect Gerrit Smit. Erwin (42), de vader van het gezin is voor de liefde en het werk naar Zuidhorn gekomen en werkt als afdelingshoofd bij de gemeente Zuidhorn. Helga (45), moeder van het gezin, is geboren en getogen in Zuidhorn en werkt als bid-manager. Samen zijn ze trotste ouders van hun drie kinderen Dominique, Maxim en Philine.

“Het begon met een nieuwe vloer en vervolgens hebben we ons hele huis duurzaam gemaakt”

– E. van der Measen de Sombreff

Op 14 maart 2015 bezochten Erwin en Helga de Zonnemarkt in het Cultureel Centrum Zuidhorn. Ze hadden net een nieuwe vloer voor hun woning aangeschaft. Vervolgens kwamen ze terecht bij de stand van de ondernemers van Slim Wonen Zuidhorn. Na het gesprek met de aangesloten ondernemers, hebben ze door Energiekeurplus een thermografie inspectie van de woning laten uitvoeren. De thermografie inspectie gaf heel duidelijk aan waar de warmte in het huis verloren ging. “Dit was voor ons een duidelijke verklaring van de hoge gasrekening, het was voor ons een echte eyeopener”, aldus Helga.

Op basis van de thermografie inspectie adviseerde Energiekeurplus een lijst met energiebesparende maatregelen die Erwin en Helga konden toepassing in hun woning. Aan de hand van het advies is het onzuinige luchtverwarmingssysteem vervangen door een energiezuinige CV-ketel in combinatie met een lage temperatuur verwarming. Dit is een gelijkmatigere, constantere en energiezuinige verwarming. Verder is het enkele glas in de woning vervangen door HR++ glas en tenslotte zijn er op het dak 24 zonnepanelen geplaatst.

Erwin en Helga zijn zeer tevreden over het verloop van het project. Het pluspunt aan het project Slim Wonen Zuidhorn is dat je je geld in het eigen dorp besteedt. Daarnaast is het mooi om te zien hoe dingen worden gemaakt, aldus Helga. Met de vraag of de familie van der Maesen de Sombreff nog een tip heeft voor mensen die ook van plan zijn om hun woning te verduurzamen weten Erwin en Helga het al snel: “Doe het gewoon, en doe het lokaal!”

Tags:

Gerelateerd: