Energieadvies Zuidhorn

Energieadvies ZuidhornEnergieadvies Zuidhorn

Energieadvies Zuidhorn – De gemeente Zuidhorn wil haar inwoners met het project Slim Wonen Zuidhorn stimuleren om thuis aan energiebesparing te doen. Aan het begin van dit jaar riep de gemeente Zuidhorn haar inwoners op zich aan te melden als ambassadeur voor energiebesparing. De belangstelling was groot!

Bijna 70 woningbezitters meldden zich aan. De woning van de toekomstige ambassadeur energiebesparing wordt gratis  voorzien van allerlei slimme energiebesparende maatregelen ter waarde van €15000. Vanwege de grote belangstelling moest er worden geloot.

Ambassadeur energiebesparing

Ingrid Beens uit Zuidhorn werd de winnaar van deze loting. Haar woning aan de Gaickingahof 6 in Zuidhorn zal worden voorzien van vele energiebesparende maatregelen. Als tegenprestatie stelt zij haar woning aan de Gaickingahof 6 in Zuidhorn beschikbaar als voorbeeldwoning en wordt zij ambassadeur voor energiebesparing. De voorbeeldwoning aan de Gaickingahof 6 moet een inspiratiebron worden voor alle inwoners van Zuidhorn die zelf ook aan de slag willen met energiebesparing in hun woning.

Specialisten energiebesparing

De gemeente werkt nauw samen met een aantal enthousiaste ondernemers die actief zijn op het gebied van energiebesparing. Slim Wonen Zuidhorn wordt mogelijk gemaakt door: TBW Solar BV, Elting BV, Hoekstra Bouw BV, Wolter Bergsma, EnergieGoed, Prieto, architectenburo en de gemeente Zuidhorn. Ook Energiekeurplus uit Groningen, specialist in energiebesparing is gevraagd zich bij Slim Wonen Zuidhorn aan te sluiten.

Energiebesparen met Slim Wonen Zuidhorn

In het project Slim Wonen Westerkwartier gaan de gemeenten Zuidhorn, Grootegast, Marum en Leek samen aan de slag met energiebesparing in de bestaande bouw. Waar mogelijk gezamenlijk op maar op onderdelen organiseren zij zelfstandig projecten. Het doel is zoveel mogelijk woningen energiezuinig te maken. Dit levert bewoners meer wooncomfort, lagere maandlasten en een hogere waarde van hun woning op. Energieadvies Zuidhorn Woningbezitters in Zuidhorn worden gestimuleerd over te gaan tot energiebesparing. Op 8 juni wordt in het gemeentehuis van Zuidhorn de Woon- & Energie Beurs georganiseerd. Bezoekers van de beurs die aangeven dat zij energiebesparende maatregelen willen laten uitvoeren krijgen gratis een uitgebreid energieadvies van Energiekeurplus ter waarde van €350 aangeboden.

Energieadvies van Energiekeurplus

In het energieadvies van Energiekeurplus is precies te zien welke energiebesparende maatregelen het meest rendabel zijn. De kosten en terugverdientijden van de maatregelen worden in het energieadvies weergegeven en bovendien bevat het energieadvies een gratis verplicht energielabel. Woon & Energiebeurs Zuidhorn Dus kom op 8 juni naar de Woon- & Energie Beurs in het gemeentehuis van Zuidhorn, vul het inschrijfformulier in en ontvang een gratis energieadvies van Energiekeurplus.

Tags:

Gerelateerd: