Energieprestatie berekening postkantoor Appingedam

Energieprestatie berekening voormalig postkantoor Appingedam

Energieprestatie berekening Appingedam

In opdracht van Oud-Nieuw Realisatie stelden wij een energieprestatie berekening voor de renovatie van het pand van het voormalige postkantoor van Appingedam. Na jaren van leegstand en een grondige renovatie krijgt het oude postkantoor een nieuwe toekomst. Het gebouw zal onderdak bieden aan de plaatselijke bibliotheek en aan de hoofdkantoren van zowel de Woongroep Marenland als de onderwijskoepels Noordkwartier en Marenland.

Lees verder >>

Datum 2 september 2017 Energiekeurplus

Rooktest vanwege tocht bij nieuwe kozijnen

Rooktest in Leeuwarden naar aanleiding van tocht bij nieuwe kozijnen

Rooktest bij woning Leeuwarden

In opdracht van Univé Verzekeringen voerden we als onafhankelijk deskundige een rooktest uit bij een woning in Leeuwarden. Twee jaar eerder waren er nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas geplaatst. Maar in plaats van dat het wooncomfort verbeterde ontstonden juist klachten over tocht, condensatie en lekkages. Bij stevige wind werden de bewoners zelfs uit hun slaap gehouden doordat de kozijnen een hard lawaai produceerden.  Lees verder >>

Datum 18 augustus 2017 Energiekeurplus

Thermografie bij een zorgcentrum in Ureterp

Thermografie inspectie bij zorgcentrum in Ureterp

Thermografie Ureterp

Energiekeurplus deed een thermografisch onderzoek naar de bouwkundige- en bouwfysische kwaliteit van de gebouwschil bij een zorgcentrum in Ureterp. Het doel van ons onderzoek bij het verzorgingstehuis was het in kaart brengen van de energetische verbetermogelijkheden bij een toekomstige renovatie. Bij het onderzoek in Friesland maakten we onder meer gebruik van thermografie, vochtmetingen en endoscopie.

Lees verder >>

Datum 2 september 2017 Energiekeurplus

Energielabel voormalig pand Philips in Emmen

Energielabel voormalige armaturen fabriek van Philips in Emmen

Energielabel voor pand Philips in Emmen

In opdracht van Chezz Partners stelde Energiekeurplus een energielabel op voor het voormalige pand van Philips in Emmen. De vestiging aan de Kaptein Grantstraat waar verlichtings armaturen werden geproduceerd sloot eind 2016 haar deuren. Dit was een flinke klap voor de werkgelegenheid in de regio. Chezz Partners wil er nu een slimme fabriek opzetten waar met gebruik van robots innovatieve producten worden gemaakt.

Lees verder >>

Datum 5 mei 2017 Energiekeurplus

Thermografie Zorgcentrum Hilversum

Een van onze recente thermografie projecten bij zorgcentrum Sint Carolus in Hilversum

Thermografie zorgcentrum Hilversum

Energiekeurplus mocht een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden voor energiebesparing bij een zorgcentrum in Hilversum. Wij maakten hierbij onder meer gebruik van thermografie, endoscopie en vochtmetingen. Ons thermografisch onderzoek maakt onderdeel uit van een uitgebreide duurzaamheidsstudie en een plan voor de revitalisatie van het zorgcentrum in opdracht van VM Consultancy.

Lees verder >>

Datum 21 juli 2017 Energiekeurplus

Lekkage bij aanbouw in Groningen

Lekkage aanbouw Groningen

Lekkage bij aanbouw Groningen

Bij deze woning in Groningen werd enkele jaren geleden een aanbouw geplaatst. Sindsdien hebben de bewoners last van lekkage en vochtproblemen. De aannemer kon de oorzaak van de vochtplekken niet achterhalen en het probleem bleef bestaan. Wij maakten bij ons onderzoek gebruik van blowerdoor, kunstmatige rook en thermografie. Zo worden de oorzaken van lekkages en condensatie problemen haarscherp in beeld gebracht.

Lees verder >>

Datum 29 april 2017 Energiekeurplus

Comfortproblemen Gerbrand Bakkerstraat Groningen

Onderzoek naar comfortproblemen Gerbrand Bakkerstraat Groningen.

Comfortproblemen

Bij een woning aan de Gerbrand Bakkerstraat in Groningen deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaak van comfortproblemen. Eén van de belangrijkste problemen in de karakteristieke stadswoning was dat de onderste van de drie verdiepingen niet warm te krijgen viel. Om de oorzaken van de problemen op te sporen maakten wij bij ons onderzoek onder meer gebruik van thermografie en Blowerdoor.

Lees verder >>

Datum 25 juli 2017 Energiekeurplus

Thermografie monument Olde Vechte in Ommen

Thermografie bij het monument Olde Vechte in Ommen

Thermografie bij monument in Ommen

Energiekeurplus deed onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing in het monument Olde Vechte in Ommen. Het grote monumentale pand heeft onder meer 16 slaapkamers, een grote eetzaal en een eigen bos. Het gebouw ligt in het Vechtdal in de provincie Overijssel en stamt uit het jaar 1849. Het is eigendom van de Olde Vechte Foundation en wordt gebruikt als accommodatie voor de verhuur aan groepen tot 48 personen.

Lees verder >>

Datum 29 april 2017 Energiekeurplus