Thermografie senioren flats Woonzorg Nederland Ter Apel

Thermografie bij flats van Woonzorg Nederland in Ter Apel.

Thermografie Woonzorg Nederland Ter Apel

In opdracht van SW vastgoed verbetering voerde Energiekeurplus een thermografie inspectie uit bij een wooncomplex in Ter Apel, gemeente Vlagtwedde. Het complex aan de Doctor Tijdensstraat bestaat uit 7 flats waarin 150 twee en driekamerwoningen voor ouderen gevestigd zijn. Binnenkort zullen de senioren flats uit het begin van de jaren 70 door eigenaar Woonzorg Nederland worden verduurzaamd.

Lees verder >>

Datum 8 december 2017 Energiekeurplus

Thermografie en Blowerdoor in Ootmarsum

Thermografie, Blowerdoor en rookproef bij tochtklachten in Ootmarsum

Thermografie bij tochtklachten in Ootmarsum

In opdracht van de Raad voor Arbitrage van de Bouw voerde Energiekeurplus een onderzoek uit bij een woning in Ootmarsum (Overijssel). Het ging om een nieuwbouw woning uit 2016 waar tochtklachten bij de keuken in de uitbouw spelen. De woningeigenaar en het bouwbedrijf kwamen er onderling niet uit. Vandaar dat uiteindelijk via Woongarant en de Raad van Arbitrage voor de Bouw naar een oplossing werd gezocht.

Lees verder >>

Datum 29 november 2017 Energiekeurplus

Thermografie bij een zorgcentrum in Ten Boer

Thermografie inspectie bij een zorgcentrum in Ten Boer

Thermografie bij zorgcentrum in Ten Boer

Energiekeurplus voerde een thermografie inspectie uit bij een zorgcentrum uit 2003 in Ten Boer. Het doel van het onderzoek van het seniorencomplex in het centrum van het dorp was om de kwaliteit van de bouwkundige schil in beeld te brengen. Bij ons thermografisch onderzoek maakten we verder onder meer gebruik van endoscopie en vochtmetingen om het isolatie niveau en de oorzaak van de aangetroffen vochtproblemen te achterhalen.

Lees verder >>

Datum 26 november 2017 Energiekeurplus

Lekdetectie onderzoek rijksmonument Groningen

Lekdetectie onderzoek bij een rijksmonument in Groningen

Lekdetectie onderzoek Groningen

In opdracht van Schove Verhuur B.V. voerde Energiekeurplus een lekdetectie onderzoek uit bij een monumentaal pand aan het Lopendediep 8 in het centrum van Groningen. Het betreft een Rijksmonument waar het Museumhuis Groningen is gevestigd. Het Museumhuis Groningen maakt deel uit van Erfgoedpartners, dit is een kennis- en adviescentrum voor beheerders van cultureel erfgoed in de provincie Groningen.

Lees verder >>

Datum 5 november 2017 Energiekeurplus

Energieadvies & thermografie bij dorpshuis Roodeschool

Energieadvies en thermografie inspectie bij het dorpshuis in Roodeschool

Energieadvies bij dorpshuis in Roodeschool

Voor dorpshuis Nieuw Calvaria in Roodeschool stelde Energiekeurplus een uitgebreid energieadvies op. Om de kwaliteit van de gebouwschil van het pand uit 1866 aan de Hooilandseweg in beeld te brengen maakten wij onder meer gebruik van thermografie. Omdat het bestuur van het dorphuis gebruik kon maken van de regeling “Elk dorp een duurzaam dak” waren aan het energieadvies voor hen geen kosten verbonden.

Lees verder >>

Datum 27 november 2017 Energiekeurplus

Thermografie inspectie zorgcentrum Buitenpost

Thermografie inspectiie bij zorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost.

Thermografie zorgcentrum Buitenpost

Energiekeurplus voerde een thermografie inspectie uit bij een woonzorgcentrum in Buitenpost. Het doel van het thermografisch onderzoek was om de kwaliteit van de thermische schil van het zorgcomplex in beeld te brengen. Daarnaast hebben we de energieprestatie van de 70 aanwezige zorgappartementen doorgerekend. Ten slotte brachten we de mogelijkheden ter verbetering bij een renovatie van het gebouw in kaart.

Lees verder >>

Datum 5 november 2017 Energiekeurplus

Energieprestatie berekening postkantoor Appingedam

Energieprestatie berekening voormalig postkantoor Appingedam

Energieprestatie berekening Appingedam

In opdracht van Oud-Nieuw Realisatie stelden wij een energieprestatie berekening voor de renovatie van het pand van het voormalige postkantoor van Appingedam. Na jaren van leegstand en een grondige renovatie krijgt het oude postkantoor een nieuwe toekomst. Het gebouw zal onderdak bieden aan de plaatselijke bibliotheek en aan de hoofdkantoren van zowel de Woongroep Marenland als de onderwijskoepels Noordkwartier en Marenland.

Lees verder >>

Datum 2 september 2017 Energiekeurplus

Rooktest vanwege tocht bij nieuwe kozijnen

Rooktest in Leeuwarden naar aanleiding van tocht bij nieuwe kozijnen

Rooktest bij woning Leeuwarden

In opdracht van Univé Verzekeringen voerden we als onafhankelijk deskundige een rooktest uit bij een woning in Leeuwarden. Twee jaar eerder waren er nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas geplaatst. Maar in plaats van dat het wooncomfort verbeterde ontstonden juist klachten over tocht, condensatie en lekkages. Bij stevige wind werden de bewoners zelfs uit hun slaap gehouden doordat de kozijnen een hard lawaai produceerden.  Lees verder >>

Datum 18 augustus 2017 Energiekeurplus

Thermografie bij een zorgcentrum in Ureterp

Thermografie inspectie bij zorgcentrum in Ureterp

Thermografie Ureterp

Energiekeurplus deed een thermografisch onderzoek naar de bouwkundige- en bouwfysische kwaliteit van de gebouwschil bij een zorgcentrum in Ureterp. Het doel van ons onderzoek bij het verzorgingstehuis was het in kaart brengen van de energetische verbetermogelijkheden bij een toekomstige renovatie. Bij het onderzoek in Friesland maakten we onder meer gebruik van thermografie, vochtmetingen en endoscopie.

Lees verder >>

Datum 2 september 2017 Energiekeurplus

Energielabel voormalig pand Philips in Emmen

Energielabel voormalige armaturen fabriek van Philips in Emmen

Energielabel voor pand Philips in Emmen

In opdracht van Chezz Partners stelde Energiekeurplus een energielabel op voor het voormalige pand van Philips in Emmen. De vestiging aan de Kaptein Grantstraat waar verlichtings armaturen werden geproduceerd sloot eind 2016 haar deuren. Dit was een flinke klap voor de werkgelegenheid in de regio. Chezz Partners wil er nu een slimme fabriek opzetten waar met gebruik van robots innovatieve producten worden gemaakt.

Lees verder >>

Datum 5 mei 2017 Energiekeurplus