Thermografie bij vriescel van Huls BV in Vlagtwedde

Thermografie vriescel Huls BV

In opdracht van Huls BV, producent van droge worst in Vlagtwedde voerde Energiekeurplus een thermografie inspectie uit bij een vriescel van het bedrijf. Het is belangrijk dat vloeren, gevels en plafonds van koel- en vriescellen in de levensmiddelenindustrie goed geïsoleerd en kierdicht zijn. Om de kwaliteit van opgeslagen producten te kunnen waarborgen maar ook om hoge kosten van overbodig energieverlies te vermijden.

Thermografie bij vries- en koelinstallaties

Een thermografisch onderzoek van vriescel is snel en contactloos. Het is de manier bij uitstek om kwalteitsverlies, voortijdig bederf en overbodig energieverlies als gevolg van naden, kieren en isolatiegebreken in een koel- of vriescel op te sporen. Ook wordt een thermografie inspectie vaak ingezet om beschadigingen als gevolg van condensatie en ijsvorming en eventuele problemen bij koelinstallaties zelf op te sporen.

Thermografie verhoogt productkwaliteit

Door bij een koel- of vriescel aangetroffen gebreken te herstellen kan de kwaliteit van de productie in de levensmiddelenindustrie worden verhoogd. En bovendien kunnen met gebruik van thermografie kostbare verliezen van grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten worden vermeden en kan verspilling van energie worden voorkomen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen, conditiemonitoring en thermografie in de industrie zij wij landelijk inzetbaar.

Nieuwsberichten

Gerelateerd