Vloerisolatie en isolatiegebreken in in GroningenVloerisolatie aanbrengen in Groningen?

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis.
Je vloer kan door het aanbrengen van isolatie zo’n 3 graden warmer worden. Het isoleren van de vloer is een goede manier om op je kosten te besparen. Je huis verliest minder warmte en de verwarming hoeft minder hard te stoken. Maar helaas blijkt er in praktijk bij het aanbrengen van isolatie wel eens iets verkeerd te gaan waardoor het resultaat tegenvalt.

Is mijn vloer geschikt voor vloerisolatie?

Woningen van voor 1980 hebben oorspronkelijk vrijwel altijd een ongeisoleerde beganegrond vloer.
Is er een diepe kruipruimte onder de vloer aanwezig? Dan kun je de vloer meestal makkelijk vanaf de onderzijde laten isoleren. Wanneer er een lage, of helemaal geen kruipruimte is dan is vloerisolatie lastiger aan te brengen. In dat geval kan bodemisolatie een goede optie zijn. Uiteraard zijn er in het verleden ook al veel vloeren van vanwege kou en tochtklachten door voorgaande eigenaren – van enige vorm van isolatie – voorzien. In dergelijke gevallen is het zaak om goed na te laten gaan wat de juiste oplossing is.

Voordelen en aandachtspunten bij vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor minder tocht, koude trek en voor een warmere vloer. De warmte in huis wordt gelijkmatiger verdeeld. Bovendien kan er minder vocht vanuit de kruipruimte je huis binnen komen. Hierdoor ontstaat er een gezonder leefklimaat. Maar het aanbrengen van vloerisolatie blijkt helaas ook wel eens tot teleurstelling te leiden. Het verwerken van vloerisolatie onder verkeerde omstandigheden leiden tot een slechte hechting en vochtproblemen in de wintermaanden. Reflecterende folies blijken vaak lastig kierdicht aan te brengen zodat tochtklachten ontstaan. Bovendien raken deze folies snel beschadigd bij werkzaamheden in de kruipruimte.

De vloer isoleren, maar hoe?

Een vloer kan op verschillende manieren worden geïsoleerd. Bijvoorbeeld door middel van glas- of steenwol of EPS. Ook kan er PUR schuim tegen de onderkant van de vloer worden gespoten waardoor alle kieren naadloos worden afgedicht. Ten slotte bestaan er ook nog reflecterende isolerende folies zoals Tonzon. Ieder product heeft zijn voor- en nadelen en dient volgens de fabrieksvoorschriften door een gecertificeerd isolatiebedrijf aangebracht te worden. 

Vochtproblemen of tochtklachten?

Heb je last van tochtklachten of koude trek over de vloer? Of zijn ontstaan er ’s winter vochtplekken op de gevels en heb je problemen met vocht of zelfs met water in de kruipruimte? Neem dan contact op met Energiekeurplus voor een thermografie inspectie, isolatie controle, vochtmetingen of een kruipruimte test. Wij sporen de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen en isolatiegebreken op en helpen je aan een lagere energierekening, een comfortabel binnenklimaat en een gezonde leefomgeving.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.