Dakisolatie levert een forse bijdrage aan de mogelijkheden voor energiebesparingDakisolatie

Warme lucht stijgt en een woning zonder dakisolatie verliest dan ook veel warmte. Dit leidt tot een onnodig hoge energierekening. Door je dak te isoleren kun je flink op je maandelijkse kosten besparen. Bovendien wordt je woning er een stuk comfortabeler door. Maar door het ondeskundig isoleren van daken ontstaan helaas ook vaak isolatie problemen, dit kan zelfs leiden tot condensatie en aantasting van de dakconstructie.

Dakisolatie problemen

Bij het ondeskundig aanbrengen van dakisolatie kunnen diverse problemen zoals, tochtklachten en vochtproblemen ontstaan. Bij platte daken met bitumineuze dakbedekking is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de afsluitende eigenschappen van dit materiaal. Ook bij het aanbrengen van isolatie bij rieten daken kan als gevolg van vocht door condensvorming schade door aantasting van het riet en de houten kap ontstaan. Daarnaast ontstaan vaak problemen wanneer er onvoldoende kierdichting is en als er geen rekening wordt gehouden met bestaande isolatielagen.

Thermografie bij isolatie problemen

Energiekeurplus is ITC Level 3 gecertificeerd specialist in thermografie. Tijdens een thermografisch onderzoek achterhalen wij de oorzaken van isolatie problemen als condensatie, vochtproblemen, tochtklachten en schimmelvorming. Thermografie is aan te raden wanneer er na het aanbrengen van de dakisolatie problemen ontstaan, maar zeker ook voordat er isolatie wordt aangebracht. Een onderzoek kan eventueel met een Blowerdoortest en vochtmetingen worden gecombineerd.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.