Onderzoek naar tochtklachten in Biddinghuizen

Onderzoek naar tochtklachten in Biddinghuizen met blowerdoor en thermografie

Tochtklachten onderzoek Biddinghuizen

Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten bij  een woning in Biddinghuizen. De woning in Flevoland werd gebouwd in 1995 en is dus nog relatief jong en goed geïsoleerd. Tocht spelen er hardnekkige comfortproblemen als gevolg van tocht en condensatie. Om de locaties van infiltratie bij het huis in  beeld te brengen maakten wij bij ons onderzoek onder meer gebruik van Blowerdoor, kunstmatige rook en thermografie.

Thermografie maakt tocht zichtbaar

Door ventilatie openingen tijdelijk af te sluiten en een huis in onderdruk te brengen met gebruik van Blowerdoor wordt buitenlucht door naden en kieren aangezogen. Dit stelt ons in staat om de plaatsen waar ongecontroleerde infiltratie plaatsvindt op te sporen met kunstmatige rook en thermografie. Door de aangetroffen naden en kieren af te dichten kunnen tochtklachten, condensatie, schimmel en een hoge energierekening worden verholpen. 

Het belang van kierdichting

Kierdichting en isolatie zijn twee verschillende zaken die wel sterk met elkaar samenhangen. Het effect van de isolatie kan namelijk door onvoldoende kierdichting voor een groot deel weer teniet worden gedaan. Woningen met een bouwjaar na 1992 zijn in het algemeen relatief goed geïsoleerd. Maar de aansluitingen van de isolatie en de kierdichtheid van deze woningen laten helaas meestal veel te wensen over. Met als gevolg onnodig veel warmteverlies, tochtklachten, condensatie, schimmelvorming.

Beelden van een onderzoek naar tochtklachten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad