Onderzoek naar tochtklachten in Biddinghuizen

Tochtklachten onderzoek Biddinghuizen

Energiekeurplus deed tijdens een blowerdoortest uitgebreid onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten bij  een woning in Biddinghuizen. De woning in de provincie Flevoland werd gebouwd in 1995 en is dus nog relatief jong en goed geïsoleerd. Tocht spelen er hardnekkige comfortproblemen als gevolg van tocht en condensatie. Om de locaties van infiltratie bij het huis in  beeld te brengen maakten wij bij ons onderzoek onder meer gebruik van Blowerdoor, kunstmatige rook en thermografie.

Thermografie maakt tocht zichtbaar

Door de ventilatie openingen tijdelijk af te sluiten en het huis in Biddinghuizen in onderdruk te brengen met gebruik van blowerdoor werd buitenlucht door naden en kieren aangezogen. Dit stelde ons in staat om de plaatsen waar ongecontroleerde infiltratie plaatsvindt op te sporen met kunstmatige rook en thermografie. Door de aangetroffen naden en kieren af te dichten kunnen tochtklachten, condensatie, schimmel en een hoge energierekening worden verholpen. 

Het belang van kierdichting

Kierdichting en isolatie zijn twee verschillende zaken die wel sterk met elkaar samenhangen. Het effect van de isolatie kan namelijk door onvoldoende kierdichting voor een groot deel weer teniet worden gedaan. Woningen met een bouwjaar na 1992 zijn in het algemeen relatief goed geïsoleerd. Maar de aansluitingen van de isolatie en de kierdichtheid van deze woningen laten helaas meestal veel te wensen over. Met als gevolg onnodig veel warmteverlies, tochtklachten, condensatie, schimmelvorming.

Beelden van tochtklachten onderzoek in Biddinghuizen

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energieadvies, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat naast Biddinghuizen uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Nieuwsberichten

Gerelateerd