Thermografie bij het dorpshuis in Lauwerzijl

Thermografie inspectie bij het dorpshuis in Lauwerzijl.

Thermografie dorpshuis Lauwerzijl

Energiekeurplus deed een thermografisch onderzoek bij dorpshuis De Vrijwilliger in Lauwerzijl. Het ging om een onderzoek in opdracht van Duurzaam Lauwerzijl in het kader van het Koploper project in Groningen. Het doel van de thermografie inspectie was om de mogelijkheden voor energiebesparing in het dorpshuis in beeld te brengen. Bij ons onderzoek hebben wij zowel de gebouwschil als de installaties en de verlichting in het gebouw onderzocht op verbetermogelijkheden. Op basis van onze bevindingen stelden wij een energieadvies voor het dorpshuis op.

Dorpshuis de Vrijwilliger in Lauwerzijl

Het dorpshuis is gevestigd in een voormalig kerkje uit aan de Stadsweg in Lauwerzijl. Het is eigendom van de Vereniging Gemeentebelangen en stamt uit 1960. Na die tijd is het stapsgewijs uitgebouwd. Zo’n 25 jaar geleden werd het dorpshuis met behulp van subsidie gerenoveerd. Inmiddels liggen er nu ook 24 zonnepanelen die het dorpshuis van duurzame energie voorzien. In het kader van het Koploper project in Groningen wil men het het dorpshuis nu graag verder verduurzamen. Vandaar dat wij werden gevraagd om de mogelijkheden hiervoor met gebruik van thermografie in beeld te brengen.

Gebouw thermografie

Thermografie is bij uitstek de manier om warmteverlies als gevolg van ontoereikende isolatie en isolatiegebreken in gebouwen in beeld te brengen. Thermografie is een snelle contactloze onderzoeksmethode waarmee ook moeilijk bereikbare plaatsen – zoals daken – eenvoudig kunnen worden onderzocht. Daarnaast is thermografie zeer geschikt om onnodig warmteverlies bij slecht presterende installaties in gebouwen op te sporen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & een luchtdichtheidstest met gebruik van blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten: