Nu ook gecertificeerd Passiefhuis Vakman

Geschatte leestijd: 2 minuten

Gecertificeerd Passiefhuis Vakman

Energiekeurplus is specialist in het testen van energiezuinige woningen en gebouwen zoals Nul-op-de-meter woningen, Bijna Energie Neutrale Gebouwen – BENG – en Passiefhuizen. Hierbij maken wij onder meer gebruik van thermografie en blowerdoor ter controle van de isolatie en kierdichting. Afgelopen voorjaar volgde Erwin den Hartog een opleiding tot specialist op het gebied van de gebouwschil van zeer energiezuinige gebouwen. Vanaf nu is hij behalve Level 3 thermograaf en Blowerdoortester ook gecertificeerd als Passiefhuis Vakman door het Paasiefhuis Instituut.

Wat is een Passiefhuis

Een Passiefhuis is een gebouw met een zeer lage energierekening en een extreem lage CO2 uitstoot. Het heeft een uitstekend wooncomfort een een gezond binnenklimaat als gevolg van een uitstekend ontwerp, het gebruik van hoogwaardige materialen en een zorgvuldige uitvoering. Er is geen voorgeschreven bouwwijze voor Passiefhuizen en ze bestaan dan ook in vele soorten en maten.

Een Passiefhuis is een gebouw waarin het thermisch comfort – ISO 7730 – kan worden bereikt door de naverwarming van de verse lucht die noodzakelijk is voor voldoende luchtkwaliteit – DIN 1946. – Dus zonder extra luchtcirculatie.

Passiefhuis test

Om een werkelijk energiezuinig, comfortabel en gezond gebouw te realiseren is het belangrijk dat er tijdens de bouw zeer zorgvuldig wordt gewerkt. Vandaar dat de bouwkwaliteit van een Passiefhuis moet worden gewaarborgd door middel van controles op de bouwplaats. Energiekeurplus is als Passiefhuis Vakman, blowerdoortester en Level 3 gecertificeerd thermograaf de aangewezen partij voor een dergelijke controle. Om de bouwkwaliteit van een Passiefhuis te garanderen maakt Energiekeurplus gebruik van Blowerdoor en thermografie tijdens een Passiefhuis test.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Daarnaast zijn wij gecertificeerd als Passiefhuis Vakman door het Passivhaus Institut. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerd:

Referenties: