Energielabel utiliteit

Vraag nu een offerte aan voor een energielabel voor een utiliteitsgebouw

Energielabel utiliteit

Energiekeurplus is gecertificeerd EPA-U adviseur volgens de BRL 9500-03. Wij voorzien een bedrijf, winkel, school, kantoor, sportcentrum, zorginstelling of overheidsgebouw van een officieël energielabel utiliteit. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in het opstellen van een uitgebreid maatwerkadvies over energiebesparing voor bedrijfsgebouwen.

Het energielabel utiliteit

Het energielabel utiliteit deelt bedrijfsgebouwen met een gelijke gebruiksfunctie afhankelijk van de energie zuinigheid in klassen in. Deze energie klassen lopen van A tot G. Het energielabel utiliteit wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook wordt door de EPA-U adviseur gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken. Een energielabel is 10 jaar geldig na opname datum en mag alleen worden vertrekt door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Verplicht energielabel utiliteit

Al vanaf 1 januari 2008 is een energielabel verplicht bij verhuur of verkoop en oplevering van een bedrijfspand. Nieuw is echter dat het voor ieder publiek toegankelijk gebouw groter dan 250 m2 verplicht is om te zijn voorzien van een energielabel én om dit label op een zichtbare plaats op te hangen. De ILT (inspectie leefomgeving en transport) gaat hier namens de overheid op controleren. Bij niet voldoen aan deze verplichting kan een boete worden opgelegd van maar liefst €20.500!

Energielabel aanvragen

Wil je zonder risico een utiliteitspand verhuren of verkopen vraag dan op tijd een offerte voor energielabel aan! De doorlooptijd blijkt in de praktijk vaak enkele weken te bedragen. Wij gaan er bij het bepalen van de prijs van uit dat er kopieën van bouwtekeningen (plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden) beschikbaar worden gesteld. Ook is het noodzakelijk dat er voldoende informatie over de aanwezige installaties wordt verstrekt en dat er tijdens een opname van het pand iemand aanwezig is die in staat is om aanvullende informatie te verstrekken.

Wil je binnenkort een bedrijfspand verkopen of verhuren? Voorkom dan het risico op problemen na de overdracht en vraag tijdig een verplicht energielabel utiliteit bij Energiekeurplus. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat!

Energiekeurplus

Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel,  thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.