Zonneboiler

Zonneboiler Groningen
Zonneboiler Groningen

Met gebruik van een zonneboiler bespaar je heel eenvoudig wel bijna 50% op de kosten voor het verwarmen van je warme tapwater. Bovendien voorkom je CO2-uitstoot door duurzame zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen. Vanaf 4 januari 2016 gaat de ISDE, een nieuwe subsidie voor een zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel van start.

Investerings Subsidie Duurzame Energie

Om het opwekken van duurzame energie te stimuleren gaat op 4 januari 2016 de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van start. Dit is een aanschaf subsidie voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels.

Hoe werkt het?

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meerdere zonnepanelen (zonnecollectoren) van meestal circa 3m2 en een voorraadvat met ongeveer 100 liter water. De zonnecollector vangt zonlicht op en gebruikt de warmte ervan om water in het voorraadvat te verwarmen.

Zonneboiler voor schuin of platdak

Een zonneboiler kan op elk type woning worden geplaatst, zowel op een een huis met plat dak als met een hellend dak. Op een plat dak wordt een zonnecollector op een frame geplaatst en – net als zonnepanelen – op het zuiden gericht. Om hem optimaal te benutten moet er bij het plaatsen rekening gehouden worden met schaduw van bomen of hoge gebouwen.

Zonnewarmte iets voor mij?

Een standaard uitvoering kan op vrijwel elke moderne combiketel worden aangesloten. Als het water in het voorraad vat nog niet voldoende door de zonnecollector is voorverwarmd brengt de CV-ketel het alsnog op de juiste temperatuur.

Zonneboiler-combi

Een zonneboiler-combi is een grote CV-zonneboiler, hierin zijn de CV ketel en het voorraadvat geïntegreerd. De warmte in het voorraadvat wordt behalve voor warm tapwater ook gebruikt voor de verwarming van de woning. Een zonneboiler-combi wordt in plaats van een CV ketel geplaatst.

Optimaal comfort en een lagere energierekening

De hoeveelheid energie die normaal nodig is om het leidingwater te verwarmen wordt met de helft teruggebracht. Voor een gemiddeld gezin scheelt dit al gauw zon 220m3 gas per jaar! Bovendien ontstaat er minder uitstoot van CO2. Het gebruik van zonnewarmte is erg effectief als middel voor energiebesparing én is bovendien goed voor het milieu.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoor – SKH Level 3 – en drone inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Tags:

Gerelateerd: