Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp Groningen

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een milieuvriendelijke manier van verwarmen die in vrijwel elke Nederlandse woning toepasbaar is. Dure bouwkundige aanpassingen zijn niet nodig en een warmtepomp levert een een flinke energiebesparing op! Bovendien is vanaf 4 januari 2016 de Investering Subsidie Duurzame Energie te verkrijgen. Dit is een aanschaf subsidie van €500 tot wel €1500 die de aanschaf wel héél aantrekkelijk maakt!

Energiebesparing tot 30 procent

Een hybride warmtepomp levert een energiebesparing van 20 tot wel 30 procent! Het percentage is afhankelijk van het afgiftesysteem van je verwarming. Bij een lage temperatuur verwarmingssysteem behaal je het meeste voordeel. Je zult meer elektriciteit gaan gebruiken, maar dit wordt ruimschoots weer goedgemaakt door de besparing op je gasrekening. Een combinatie met zonnepanelen is de juiste oplossing om de stijging in het elektrisch verbruik op te vangen.

Hoe werkt het?

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem, buitenlucht of uit de afvoerlucht van je ventilatiesysteem en kan de de temperatuur daarvan een aantal keer verhogen. Hiermee wordt het water van de verwarming tot maximaal 45°C opgewarmd.

Controleer isolatie & kierdichting!

Om een hybride warmtepomp optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat aanvoertemperatuur van het verwarmingswater zo laag mogelijk is. Andere belangrijke voorwaarden om nare verassingen als tochtklachten en een hoge elektriciteitsrekening te vermijden zijn goede thermische isolatie en een goede kierdichting. Het is daarom belangrijk om vóór de aanschaf van een warmtepomp te laten controleren hoe met de isolatie en de kierdichtheid van je huis gesteld is door middel van thermografie tijdens een blowerdoortest.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is met elke modulerende CV-ketel te combineren. Door deze combinatie wordt altijd het hoogst mogelijke rendement behaald. Op momenten hij niet genoeg warmte levert, zorgt de HR-ketel voor extra capaciteit of neemt de taak helemaal over. Beiden worden aangestuurd door één slimme thermostaat.

Koelen met een warmtepomp

De behoefte om in de zomer te kunnen koelen neemt als gevolg van de klimaatsverandering steeds verder toe. Met een minimum aan energie kan een warmtepomp de temperatuur in je woning een aantal graden omlaag brengen. Door het plaatsen van FAN-convectoren met een condensafvoer of het gebruik van vloerverwarming wordt de koelcapaciteit optimaal benut.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk adviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

energiebesparing | groningen | hybride | warmtepomp

Gerelateerd: