Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp Groningen

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een milieuvriendelijke manier van verwarmen die in vrijwel iedere woning toepasbaar is. Dure bouwkundige aanpassingen zijn meestal niet nodig en zo’n hybride warmtepomp kan je bovendien ook nog een flinke energiebesparing opleveren! Bovendien zijn er interessante subsidies beschikbaar voor het plaatsen van warmtepompen, waardoor de aanschaf ervan wel heel aantrekkelijk is.

Energiebesparing tot 30 procent

Een hybride warmtepomp levert een energiebesparing van 20 tot 30 procent. De hoogte van het percentage is afhankelijk van het afgiftesysteem van je verwarming. Bij een lage temperatuur verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming behaal je het meeste voordeel. Je zult zo wel meer elektriciteit gaan gebruiken, maar je bespaart natuurlijk flink op je gasrekening. Bovendien kun je met gebruik van zonnepanelen extra voordelig gebruik maken van je eigen zonnestroom bij het verwarmen van je huis.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem, buitenlucht of uit de afvoerlucht van je ventilatiesysteem en kan de de temperatuur daarvan een aantal keer verhogen. Hiermee wordt het water van de verwarming tot maximaal 45°C opgewarmd. Het is daarom belangrijk dat je gebruik maakt van vloerverwarming of een andere vorm van lage temperatuurverwarming.

Laat kierdichting en isolatie controleren

Om een hybride warmtepomp optimaal te laten functioneren is het dus belangrijk dat aanvoertemperatuur van het verwarmingswater zo laag mogelijk is. Andere belangrijke voorwaarden om nare verassingen als tochtklachten en een hoge elektriciteitsrekening te vermijden zijn goede isolatie en vooral goede kierdichting. Het is daarom belangrijk om vóór de aanschaf van een warmtepomp te laten controleren hoe met de isolatie en de kierdichtheid van je huis gesteld is door middel van thermografie tijdens een blowerdoortest.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is met elke modulerende cv-ketel te combineren. Door middel van deze combinatie wordt altijd het hoogst mogelijke rendement behaald. Dus op momenten hij niet genoeg warmte levert, zorgt de HR-ketel voor extra capaciteit of neemt hij de taak helemaal van de warmtepomp over. Beide apparaten worden aangestuurd door één slimme thermostaat.

Koelen met een warmtepomp

Als gevolg van de klimaatsverandering neemt de behoefte om in de zomer te kunnen koelen steeds verder toe. Een warmtepomp kan de temperatuur in huis relatie voordelig een aantal graden omlaag brengen. Met FAN-convectoren met een condensafvoer of door het gebruik van vloerverwarming wordt de koelcapaciteit optimaal benut.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk adviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerd: