Thermografie Enschede

Thermografie en Blowerdoor in Enschede

Enschede – Een thermografisch onderzoek is de veruit beste manier om warmteverlies door isolatiegebreken in gebouwen op te sporen. Met gebruik van thermografie en blowerdoor brengen wij alle oorzaken van tochtklachten en onnodig energieverlies haarscherp in beeld. Tijdens een blowerdoortest brengen wij een gebouw in onderdruk. Dit stelt on in staat om luchtlekken op te sporen met thermografie of met kunstmatige rook.

Thermografie helpt kosten voorkomen

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaken van warmteverlies bij woningen, kantoren en bedrijven in Enschede. Een thermografisch onderzoek van Energiekeurplus geeft  je een helder inzicht in de maatregelen die nodig zijn om de kosten van je energieverbruik te verlagen. Omdat de kosten van energie de afgelopen jaren enorm zij gestegen kan een thermografisch onderzoek zich snel terug verdienen.

Thermografie expert

Energiekeurplus is gecertificeerd expert in thermografie – ITC Level 3 – en maakt gebruik van geavanceerde warmtebeeld camera’s. Wij doen hiermee onderzoek naar onder meer warmteverlies, isolatieproblemen, Tochtklachten, schimmelvorming, lekkages in  vloerverwarmingen en – platte daken in Enschede en omgeveing. Daarnaast maken wij gebruik van thermografie voor het vroegtijdig opsporen van defecten in zonnepanelen, elektra, verwarmings- & koelinstallaties of bedrijfsprocessen.

Thermografie inspectie in Enschede

Wil je weten of de na-isolatie van je spouwmuren goed is uitgevoerd, of waarom je zonnepanelen zo weinig opleveren? Of ben je benieuwd waar verspilling van energie plaatsvindt, waar de oorzaken van lekkages en vochtproblemen te vinden zijn? Neem dan contact op met Energiekeurplus voor een thermografisch onderzoek. In een helder rapport doen wij verslag van eventuele aangetroffen problemen.

Blowerdoortest

Voor het opsporen van de oorzaken van tochtklachten een hoge energierekening is het aan te raden maken wij gebruik van thermografie en kunstmatige rook tijdens een blowerdoortest. Een blowerdoor is een grote ventilator die wij tijdelijk in een deuropening plaatsen. Hiermee brengen wij een gebouw in onderdruk zodat wij vervolgens de infiltratie van buitenlucht kunnen opsporen met een warmtebeeldcamera of met rook. De uitkomsten van ons onderzoek leggen wij tenslotte vast in een helder rapport dat gebruikt kan worden om de aangetroffen problemen gericht te laten herstellen.

Kosten van thermografie

Energiekeurplus is specialist in thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoor. De kosten van een Basis thermografie inspectie voor een woning zijn vanaf €395. Voor een uitgebreide inspectie, een onderzoek bij een bedrijf of productiefaciliteit geven wij graag een offerte op maat.

Tags:

Gerelateerd: