Blowerdoor Haren

Blowerdoor bij nieuwbouw woning thermografie in Haren.

Blowerdoortest in Haren

De eisen wat betreft luchtdichtheid voor nieuwbouw worden ook in Haren steeds verder aangescherpt. Dit is niet voor niets, want de luchtdichtheid van de schil van een woning of gebouw bepaalt voor een belangrijk deel de energiezuinigheid ervan! Laat daarom de luchtdichtheid van een woning bij oplevering, na een verbouwing of na verduurzaming altijd controleren met gebruik van blowerdoor tijdens een luchtdichtheidstest.

Luchtdichtheidsmeting met blowerdoor

Door bij nieuwbouw een blowerdoortest of QV10 meting uit te laten voeren is heel nauwkeurig vast te stellen hoeveel verlies er door luchtlekken plaatsvindt. Om na te gaan of een nieuw gebouw ook werkelijk voldoet aan de huidige strenge voorwaarden voor energiezuinigheid en luchtdichtheid is een luchtdichtheidstest met een blowerdoor een absolute must!

Blowerdoor en thermografie Haren

Tijdens een blowerdoortest leggen wij met gebruik van thermografie of een rookproef eenvoudig en snel vast waar naden en kieren te vinden zijn. Deze luchtlekken zijn verantwoordelijk voor een belangrijk deel van het warmteverlies van een woning of gebouw. Luchtlekken veroorzaken tochtklachten en zijn bovendien vaak een bron van interne condensatie die de constructies van een gebouw van ernstig kunnen aantasten!

“Bij een 15% hogere luchtdichtheid daalt het warmteverlies van een gebouw maar liefst 10%”

– Energiekeurplus

Hoe werkt een luchtdichtheidsmeting?

Vóór een luchtdichtheidsmeting zetten wij ramen, buitendeuren en ventilatie openingen dicht- en alle binnendeuren open. Wanneer deze voorbereidingen zijn getroffen wordt de blowerdoor in werking gezet. Met gebruik van een blowerdoor meten wij vervolgens de hoeveelheid lucht gemeten die per tijdseenheid bij een vastgestelde druk door de gebouwschil lekt. Een luchtdichtheidsmeting of QV10 meting wordt door Energiekeurplus zowel in onderdruk als overdruk uitgevoerd om tot een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te komen.

Enkele voorbeelden van onderzoek in Haren en omgeving

Een goede luchtdichtheid van een woning of gebouw voorkomt:

• Tochtklachten
• Condensatie
• Schimmelvorming
• Aantasting van de gebouwconstructie
• Nare geur in huis
• Geluidsoverlast
• Hoge energierekening
• Brandgevaar

Kosten blowerdoortest Haren

De kosten voor een luchtdichtheidsmeting van een woonhuis in Haren zijn vanaf €350. De kosten van een luchtdichtheidstest van overige gebouwen zijn afhankelijk van de inhoud van het gebouw. Wij geven hiervoor graag een een offerte op maat!

Energiekeurplus

Energiekeurplus is de specialist in energiebesparing, thermografie en blowerdoortest in Haren. Wij doen professionele luchtdichtheidsmetingen met gebruik van een blowerdoor in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

Gerelateerd: