Nieuwe subsidie energiebesparing

Nieuwe subsidie energiebesparing Eigen Huis

Huiseigenaren komen in aanmerking voor een nieuwe subsidie voor energiebesparing. Ook een onafhankelijk energieadvies of maatwerkadvies valt onder de subsidie. De overheid wil zo energiebesparing in de particuliere koopsector stimuleren. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe subsidie moeten woningeigenaren de woning zelf bewonen. Daarnaast dienen zij ten minste twee soorten isolatie van voldoende omvang toe te passen.

Ruim 60 miljoen euro subsidie

Voor de nieuwe Subsidie Energiebesparing Eigen Huis heeft het Rijk ruim 60 miljoen euro gereserveerd. In de periode van 2016 tot 2017 is 20,5 miljoen euro beschikbaar. De subsidie bedraagt ongeveer 20 procent van de kosten van de investering. Daarnaast is er onder de regeling een subsidie van €150 voor het opstellen van een energieadvies. Ook VVE’s kunnen subsidie voor energiebesparende maatregelen en voor het opstellen van een energieadvies ontvangen.

Energiebesparende maatregelen

Wie subsidie krijgt voor de uitvoering van twee of meer verschillende soorten isolatie, kan ook subsidie ontvangen voor aanvullende energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld voor geïsoleerde deuren en -kozijnen, de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning (WTW) of een vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Extra bonus subsidie

Wil je je woning zeer energiezuinig maken? Laat dan alle isolatiemaatregelen uitvoeren en kies voor extra hoge isolatiewaarden. Pas je daarnaast ook geïsoleerde kozijnen, en deuren, een zuinig ventilatiesysteem én zorg je voor een goede kierdichtheid. Dan ontvang je €4000 extra bonus op de subsidie. Goede kierdichting moet worden aangetoond door een Blowerdoortest uit te laten voeren waaruit blijkt dat het pand een QV10 waarde van maximaal 0,4 ls/m2 heeft.

Subsidie aanvragen

  • De nieuwe subsidie is vanaf 15 september 2016 om 9.00 uur aan te vragen via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 
  • Subsidie voor een energieadvies ontvang je alleen in combinatie met een subsidie voor energiebesparende maatregelen.
  • Het energieadvies moet zijn opgesteld na 1 september 2016.
  • Er mag geen dubbele subsidie voor een energieadvies worden aangevraagd bij een andere overheidsinstelling.
  • Bij het aanvragen van subsidie moet je offertes voor de energiebesparende maatregelen meesturen. 

Subsidie combineren

Je kunt een voordelige Energiebespaarleninglening af te sluiten om de maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en de Energiebespaarleninglening zijn te combineren. Ook kun je de subsidie combineren met bijdragen van een gemeente of provincie. Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel is een investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) beschikbaar.

Maatregelen subsidie energiebesparing eigen woning

Onderstaande maatregelen vallen onder de subsidie energiebesparing eigen woning.

Energiebesparende maatregelen nieuwe subsidie energiebesparing eigen woningEnergiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerd:

Plaats een reactie