Energiekeurplus voorziet een bedrijf van een energieadvies

Energieadvies bedrijf

In een uitgebreid energieadvies laten wij zien zien welke energiebesparende maatregelen voor een bedrijf het meest rendabel zijn. Het advies bevat een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen en kan worden gecombineerd met een thermografisch onderzoek. Ook geeft het de kosten en terugverdientijden van de geadviseerde maatregelen weer. Verder bestaat de mogelijkheid van een beperkt energieadvies dat inzicht geeft in de huidige situatie en de maatregelen die nodig zijn om een bepaald energielabel te behalen.

Energiebesparing en energieadvies

In een kantoor of bedrijf bestaan vaak vele mogelijkheden voor energiebesparing. Uit onze ervaring blijkt dat er vaak een besparing op de energiekosten van 30 tot 70 procent haalbaar is. Door middel van energieadvies en thermografie brengen wij in beeld waar deze besparingsmogelijkheden in bedrijven en kantoren te vinden zijn.

Energieadvies in 3 stappen

Bij een energieadvies voor een bedrijf of kantoor volgt Energiekeurplus de volgende 3 stappen van het Trias Energetica:

  1. Beperk de behoeft aan energie en voorkom energieverspilling.
  2. Maak maximaal gebruik van duurzame energie bronnen.
  3. Maak wanneer dat noodzakelijk is zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele energie.

Investeren in energieadvies loont

Een investering in energiebesparing verdient zich zelf al snel weer terug door lagere energiekosten. Bovendien verbetert het comfort in een bedrijf in veel gevallen na uitvoering van energiebesparende maatregelen. Uit onderzoek blijkt dat een verbeterd comfort voor werknemers bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Energie Investerings Aftrek (EIA)

Wil je als bedrijf investeren in energiebesparing dan kom je in aanmerking voor de EIA. Dit is een belasting aftrek regeling waarbij de volledige investering in energiebesparing tegen 42 procent van de winst van een bedrijf kan worden afgetrokken. De netto besparing bedraagt dus ongeveer 10 procent. Energiebesparende maatregelen die in aanmerking zijn te vinden op de Energielijst. Met een energieadvies is het ook mogelijk om een compleet pakket maatregelen onder de EIA te laten vallen. Zelfs wanneer de maatregelen niet op de Energielijst voorkomen. Voorwaarde is dat uit het energieadvies blijkt dat na uitvoering van het pakket maatregelen een energielabel B bereikt wordt of dat het energielabel met 2 stappen verbetert.

Verplicht energielabel C voor kantoren

Alle kantoren en andere bedrijfsgebouwen met een kantoorgedeelte groter dan 100 m2 moeten vanaf 2023 verplicht voorzien zijn van een energielabel C. Om deze reden hebben grote banken waaronder de ING bank en de Rabobank nu al besloten geen financieringen meer te verstrekken voor kantoren met een energielabel dat slechter is dan een label C.

Energielabel C advies

In sommige gevallen is een energieadvies waarin verschillende pakketten met energiebesparende maatregelen en hun terugverdientijden worden doorgerekend wat veel van het goede. Steeds vaker krijgen wij de vraag of wij kunnen berekenen welke maatregelen nodig zijn om tot een energielabel C te komen. Hiervoor bestaat de mogelijkheid van een beperkter en voordeliger Energielabel C advies.

Enkele recente energieadvies opdrachten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn gecertificeerd EPA-U adviseur en partner van gebouweigenaren en bedrijven in energiebesparing, energielabel en thermografie. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een energieadvies voor mijn bedrijf aanvragen!

Energieadvies bedrijf
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.