Energieadvies Opsterland

Energieadvies OpsterlandEnergieadvies Opsterland

Noflik en duorsum wenje yn Opsterlân

De gemeente Opsterland heeft met een subsidie van €250 op een uitgebreid energieadvies de uitvoering van energiebesparende maatregelen bij haar inwoners gestimuleerd.

Via voorlichtingsavonden en een voorlichtingsbrief van de gemeente Opsterland werden eigenaar-bewoners van woningen van vóór 1990 aangespoord om via de Energiewacht Groep uit Gorredijk een energieadvies aan te vragen.

Energiewacht Groep en Energiekeurplus

Vanwege de grote belangstelling voor het energieadvies heeft de Energiewacht Groep de hulp van Energiekeurplus ingeroepen. Energiekeurplus heeft als partner van de Energiewacht Groep voor 150 adressen van inwoners van de gemeente Opsterland een uitgebreid en helder energieadvies inclusief energielabel opgesteld.

Het energieadvies

Het energieadvies van de Energiewacht in Opsterland bestond uit drie bezoeken.

Allereerst werd door een ervaren energieadviseur van Energiekeurplus een uitgebreide woning opname gedaan om het energielabel, en de energiebesparende mogelijkheden van de woning te bepalen.

Tijdens een tweede bezoek kregen de bewoners ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan onze energieadviseur over het energieadvies. Ook werd een toelichting gegeven op de geadviseerde energiebesparende maatregelen en werd er gewezen op subsidie mogelijkheden waar de bewoners gebruik van konden maken. Bovendien konden de bewoners bij de energieadviseur offertes opvragen voor de uitvoering van de maatregelen via de Energiewacht Groep en samenwerkende isolatiebedrijven.

Na de uitvoering van energiebesparende maatregelen was er nog een derde bezoek van de energieadviseur om het nieuwe verbeterde energielabel vast te stellen.

Energiebesparing

Veel huiseigenaren in Opsterland hebben er voor gekozen om energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren. Vaak kozen zij voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, bodem- en dakisolatie of het vervangen van enkel glas door HR++ glas. Maar ook zijn er, naar aanleiding van de energieadviezen van de Energiewacht Groep en Energiekeurplus onder andere zonnepanelen en energiezuinige HR ketels en hybride warmtepompen geplaatst.

Lagere energierekening

Inmiddels zijn een flink aantal woningen in de gemeente Opsterland na de uitvoering van energiebesparende maatregelen voorzien van een nieuw verbeterd energielabel.

Veel inwoners kunnen dankzij de gemeente Opsterland, de Energiewacht Groep en het energieadvies van Energiekeurplus profiteren van energiebesparing en een comfortabel warm huis.

Tags:

Gerelateerd: