Buurtcollectief energiebesparing Zuidhorn

Buurtcollectief energiebesparing ZuidhornBuurtcollectief energiebesparing in Zuidhorn

Wethouder Fred Stol van Zuidhorn heeft samen met zijn buurtgenoten een buurtcollectief energiebesparing georganiseerd. Door gezamenlijk op te trekken bij het energiezuinig maken van hun woningen proberen zij het wooncomfort verhogen, de energierekening verlagen én collectiviteitsvoordeel te behalen.

Presentatie Slim Wonen Zuidhorn

Op donderdag 26 November gaven Reint Brondijk en Energiekeurplus als vertegenwoordigers van Slim Wonen Zuidhorn op uitnodiging van het buurtcollectief een presentatie op het gemeentehuis van Zuidhorn. Tijdens deze presentatie werd door Reint Brondijk ingegaan op de financiële mogelijkheden en de voordelen van energiebesparing. Ook kwamen de verschillende praktijk voorbeelden van mogelijkheden voor energiebesparing via Slim Wonen Zuidhorn aan bod.

Thermografie & Energiescan

Energiekeurplus gaf aan de hand van een thermografie & energiescan van een voorbeeldwoning uit de van Houtenstraat in Zuidhorn aan hoe de huidige staat van de woningen van het buurtcollectief is. Op warmtebeelden is in één oogopslag te zien waar in een woning kostbare warmte verloren gaat en waar mogelijk comfortproblemen kunnen ontstaan. Om die reden is het een uitstekende basis om de mogelijkheden voor energiebesparing en verbetering van het wooncomfort aan te geven.

Animo voor thermografie scan

De deelnemers van het buurtcollectief uit de Savornin Lohmanstraaat en de van Houtenstraat willen graag weten welke kansen voor energiebesparing in hun eigen woning te vinden zijn. De meerderheid van de aanwezigen heeft zich dan ook opgegeven voor een thermografie & energiescan om de mogelijkheden in kaart te laten brengen. Naar aanleiding van deze thermografie scans zal Slim Wonen Zuidhorn het offertetraject en de uitvoering van de energiebesparende maatregelen zo snel mogelijk starten. De eerste offerteaanvragen zijn inmiddels al binnengekomen!

Extra budget Duurzaamheidslening

Op de avond maakte wethouder Stol ook bekend dat er door de gemeenteraad van Zuidhorn diezelfde week was besloten om extra budget voor de Duurzaamheidslening voor energiebesparing vrij te maken. Dit kan behalve voor energiebesparende maatregelen ook worden ingezet voor de opwekking van duurzame energie door middel van zonnepanelen.

Tags:

Gerelateerd: