Duurzaamheidslening Groningen

Duurzaamheidslening energiebesparing GoningenSubsidie €250 op energieadvies Groningen

Woningeigenaren in de provincie Groningen kunnen vanaf 11 februari 2014 weer een voordelige duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparing in hun woning. Bovendien kunnen zij €250 subsidie ontvangen op een energieadvies (maatwerkadvies) van Energiekeurplus. Met deze subsidie is een uitgebreid energieadvies van Energiekeurplus hierdoor gratis!

Voorwaarden duurzaamheidslening

Aan een duurzaamheidslening voor energiebesparing zijn voorwaarden verbonden.

De aanvrager moet eigenaar én bewoner zijn van een woning in de provincie Groningen én de woning moet vóór 1995 gebouwd zijn. Een energieadvies of maatwerkadvies is verplicht. De energiebesparende maatregelen moeten een verbetering van 0.75 op energie-index opleveren. Met een energieadvies van Energiekeurplus is de noodzakelijke verbetering aan te tonen.

Voordelig lenen voor energiebesparing

Een duurzaamheidslening heeft een uiterst lage rente. Deze rente is tot 3 procent lager dan de rente bij de bank. Hierdoor kun je vaak al vanaf de eerste maand op je lasten besparen. De looptijd van  de lening is 10 tot 15 jaar.

Aanvragen

Het SNN verstrekt de duurzaamheidslening. Een uitgebreide omschrijving van de regeling, de voorwaarden, en het aanvraagformulier zij te vinden op op SNN. Voor rentepercentages van de duurzaamheidslening kijk je op SVN. Het aanvragen van de lening in de provincie Groningen kan tot uiterlijk 31 augustus 2014, dus wees op tijd!

Energieadvies

Energie besparen begint met een energieadvies van Energiekeurplus. Met een energieadvies van Energiekeurplus weet je precies welke energiebesparende maatregelen in jouw situatie het meest rendabel zijn. Bovendien laat een energieadvies de kosten en terugverdientijden van de energiebesparende maatregelen zien.

De Duurzaamheidslening van de provincie Groningen is helaas niet meer beschikbaar. Wil je gebruik maken van een voordelige lening voor energiebesparing? Maak dan gebruik van de Nationale Energiebespaarlening.

Tags:

Gerelateerd: