Energielabel Nieuwbouw

Energielabel Nieuwbouw Groningen

Energielabel nieuwbouw

Binnenkort komt er naast een energielabel voor bestaande woningen ook een energielabel voor nieuwbouw. Een nieuwbouw woning is vaak energiezuiniger dan een bestaand huis. Om dit ook vast te kunnen leggen in een energielabel komt er binnenkort een nieuw energielabel nieuwbouw.

Het beste energielabel bij nieuwbouw is een A++++ label terwijl het beste huidige energielabel voor bestaande bouw een A label is. Hierdoor wordt het binnenkort mogelijk om de energieprestatie van een zeer zuinige nieuwbouw woning beter vast te leggen met dit nieuwe label.

Duidelijkheid met energielabel nieuwbouw

Het energielabel voor nieuwbouw maakt kopers en huurders van een nieuwe woning in één oogopslag duidelijk dat zij in de toekomst flink op hun energierekening zullen gaan besparen en dat zij een positieve bijdrage gaan leveren aan het milieu door een lage CO2 uitstoot.

Een energielabel voor nieuwbouw zal volgens de NTA 8800 worden opgesteld door een gecertificeerd energieadviseur na een grondige controle van de woning en bestudering van het bouwdossier. Het bouwdossier bevat bewijsmateriaal voor de toegepaste energiebesparende maatregelen. Hierdoor hebben kopers en huurders van een nieuwbouw woning de zekerheid dat zij ook krijgen wat hen beloofd is; een goed geïsoleerde, energiezuinige woning zonder luchtlekken.

Zekerheid met nieuwbouwlabel

Tot op dit moment wordt de energieprestatie van een nieuwbouw woning bepaald aan de hand van een EPC berekening. Dit is een theoretische berekening die niet in de werkelijkheid getoetst wordt.

In de praktijk blijkt dan ook regelmatig dat de energiezuinigheid van een nieuwbouw woning niet voldoet aan de EPC berekening die van tevoren gemaakt is. Er worden vaak andere isolatiematerialen en installaties toegepast dan ooit bedacht was.

Met het energielabel voor nieuwbouw komt er een onafhankelijke controle en daarmee een garantie voor de energiezuinigheid van een nieuwbouw woning.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woningeigenaren, VVE’s en overheden in energiebesparing, energielabel, thermografie en blowerdoortest. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerd: